IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 15:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boydak'tan Hükümet'e sıcak mesaj




Boydak Holding (Üst Yöneticisi) CEO Memduh Boydak, iş dünyası ile Hükümet arasında bir sürtüşme olmayacağını belirtti. Boydak, HES Kablo'nun halka arz edileceğini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Boydak Holding (Üst Yöneticisi) CEO Memduh Boydak ise bu yıl içinde iki seçimin yaşanmasının, siyasi ortamın gerginleşmesinin ve özellikle son dönemde bölgesel jeopolitik risklerin, işlerini bir nebze olumsuz etkilediğine değinerek, "2014 çok kötü değil, ama beklentilerimiz doğrultusunda geçen bir yıl da olmadı" dedi.

Bu yıl yaşanan bazı hadiseler ve geçen yıllardan bugüne hızlı büyümenin getirdiği bir takım çözümlerin 2015 ajandalarında kendilerini örgütsel ve operasyonel yetkinliklerin artırılmasına yönelttiğini belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Toplam 6 ülkede faaliyetimiz var. Uluslararası şirket olma noktasında hazırlıklarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz. Ayrıca, grup olarak şirketlerimizin yapısını derleyip toparlamak istiyoruz. Hızlı büyümenin getirdiği dağınıklık algısı var biraz. Holding bünyesindeki 40 şirketimizi sektör ve ölçeklerine göre birleşmeler yaparak 30'a düşürmeyi hedefliyoruz."

Boydak, 2015 yılı ajandalarındaki önemli maddelerden birinin kablo sektöründe faaliyet gösteren şirketleri HES Kablo'yu halka arz etmek olduğunu belirterek, "Uygun ortamın oluşmasını bekliyoruz. Altyapıyı hazırladık. 2015 yılında arzu ettiğimiz ortamı bulursak halka arzını gerçekleştireceğiz. Bir yerden halka arzlara başlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl için toplamda 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını aktaran Boydak, bunun 300 milyon dolarlık kısmının enerji yatırımları olduğunu dile getirdi.
"İŞ DÜNYASI İLE HÜKÜMET ARASINDA BİR SÜRTÜŞME OLMAZ"

Memduh Boydak, toplantı sonrasında basın mensuplarının Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları'na ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'de hukukun üstünlüğünü korumamız lazım. Yapısal dönüşümü gerçekleştirmek için hukukun üstünlüğüne iş adamlarımızı, toplumumuzu inandırmamız lazım. Eğitim konusunu da kapsamlı bir şekilde ele alıp Türkiye'nin eğitim sorununu çözmemiz lazım. Çünkü insan kaynaklarımızla beraber Türkiye'nin gelişimini ve değişimini gerçekleştirebiliriz. Bu dönüşüm programı elbette bir şeyler katacaktır. Ama bu hukukun üstünlüğü, eğitimin geliştirilmesi, bürokrasinin rahatlatılması gibi konular aslında temel konular. Bunları çözecek irade de var Türkiye'de. Önümüzdeki dönemde yeni bir heyecan ve motivasyonla, bunların bu yeni programda kapsamın içine alındığını düşünüyorum. İnşallah iş dünyamızı daha rahat günlerin beklediğini ümit ediyorum."

İş dünyası ile Hükümet arasında bir sürtüşme olmayacağını belirten Boydak, "İş dünyası Hükümet için, Hükümet de iş dünyası için çalışıyor. Dolayısıyla hep beraber ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Bunu gündemin dışına çıkarmak lazım. Yeni programlarla, yeni yapılanmalarla beraber, varsa bir gerginlik bunlar geçer gider. Bunlar konjonktüreldir. Zaman zaman böyle olur. Bazen dip, bazen tavan yapabilir. Bunlar normal şeyler. Bunlar evde yaşanan ufak tefek huzursuzluklar gibidir. Zamanla bu işler geçer gider. Esas bizim bölge coğrafyasındaki sorunlarımıza bakmamız lazım. Bir de Türkiye'nin kendi içindeki çözüm süreci ortamının iyi yönetilmesine bakmamız lazım. Bunları eğer düzgün yönetebilirsek, iş dünyasıyla gerginlik falan gelip geçicidir" değerlendirmesinde bulundu.
"DİJİTALLEŞME, ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDESİ OLMALI"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yarımcısı Engin Aksoy ise tüm dünyada büyük işletmelerin bulut bilişim, sosyal medya, mobilite, büyük veri ve iş zekası ile dijitalleşmeyi şirket karakteri haline getirdiği bir dönemin yaşandığını belirterek, "Bu trendleri yakından takip edip etkili uygulayan şirketler sektörlerinin üzerinde büyüyebiliyor" diye konuştu.

Büyük işletmelerin teknolojiyi yeni ürünler, pazarlar, büyüme ve gelir alanları yaratmak için kullandığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Gelecekte, bağlantı ekonomisinin yarattığı yeni spektrumda yerimizi almak, ancak inovasyona ve teknolojiye yatırımla mümkün. Vodafone Türkiye olarak, 2015 ve sonrası için en önemli stratejilerimizden biri, mobil iletişimle, bulut bilişimle, makineler arası iletişimle ve fiber internetle dijital dönüşümünü tamamlamış iş dünyasına öncülük etmek. Vodafone olarak biz, işletmelerin dijitalleşmeyle kazanacakları verimliliği Yarına Hazırım Platformu'yla hesaplayarak, ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyoruz. Dijital dönüşüm programı, şirketler için büyüme, artan karlılık ve artan pazar değeri getiriyor. Yarına Hazırım Platformuyla Türkiye'de ilk olan birçok çözümle Vodafone iş ortaklarının verimliliklerini yüzde 17-20 arasında artırdık."

Dünya ekonomisinin dönüşümünde, Türkiye'nin bölgesel lider olma hedefleri için dijitalleşme yolunda adımlarını sıklaştırması gerektiğini anlatan Aksoy, "Ülkemizi global rekabette bir adım öteye taşıyacak dijitalleşmenin, her ölçekten kurum için 2015 ajandasında öncelikli gündem maddesi olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boydaktan, hükümete, mesaj, sıcak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak hava değil sıcak su! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Nisan 2012 19:04
Boydak Ormanı'na 3 Yılda 240 Bin Fidan Dikildi aLya Haber Arşivi 0 28 Kasım 2011 11:13