IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 21:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: İsrail bu alçaklığı durdurmak zorunda




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa baskısıyla ilgili olarak konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil, tüm dünya Müslümanlarının kıblesi ve mabedidir. İsrail yönetimi bu alçaklığı, barbarlığı durdurmak zorundadır. Mescid-i Aksa'ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, bağışlanamaz" dedi.

Erdoğan, kendisine "fahri profesörlük" unvanı takdim edilen Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde yaptığı konuşmada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mescid-i Aksa'nın yakıldığını, Kuran-ı Kerim'in yerlerde süründüğünü, mihrabın, minberin kırıldığını dile getiren Erdoğan, "Mescid- Aksa, sadece Filistinlilerin mabedi değil, tüm dünya müslümanlarının kıblesi, mabedidir. Bu gidiş, doğru bir gidiş değil. Acaba sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa, böyle bir alçaklık yapılsa buna ne der?" diye konuştu.

Türkiye'de bu tür şeylere bu güne kadar hiçbir zaman fırsat verilmediğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zaman zaman bazı istenilmeyen olaylar olmuştur. Her zaman karşısında biz dik durduk. Bugün de olsa dik dururuz, yarın da olsa dik dururuz. Çünkü, bizim medeniyetimizin, bizim dini değerlerimizin gereği budur. Bizim İsrail halkına karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız İsrail yönetimine karşıdır. İsrail yönetimi bu alçaklığı, bu barbarlığı durdurmak zorundadır. Çünkü, Mescid-i Aksa'ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, asla bağışlanamaz."

"Mescid-i Aksa'ya postalla girmek Müslümanların inancına saldırmaktır"

Suriye'de Esed'in hiçbir ayrım yapmadan kimyasal ve konvansiyonel silahlarla, varil bombalarıyla her gün çocukları katlettiğini ifade eden Erdoğan, aynı şekilde İsrail'in de yaptıklarından dolayı hiçbir müeyyide ile karşılaşmadığı için cinayetlerini bir adım öteye taşıdığını, bütün Müslümanlar hatta Hristiyan ve Museviler için mukaddes olan mabedin saygısızca içine girdiğini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya postalla girmek doğrudan Müslümanların inancına kutsalına saldırmaktır. Mescid-i Aksa'ya postalla girmek, tüm Müslümanların mahremine girmektir. Mescid-i Aksa'ya el uzatmak, -hiç abartmadan söylüyorum- Kabe-i Muazzama'ya el uzatmak kadar canicedir, alçakçadır, bir o kadar da tehlikelidir.

Eğer dünya, eğer Birleşmiş Milletler, çocuklara, camilere ibadet yerlerine saldıran canileri durdurmayacaksa, o zaman niye var? AB, çocukların hayat hakkını, ibadethaneleri savunmayacaksa niye var? Acaba, bu şımarıklık ve vurdumduymazlık daha ne kadar devam edecek?"

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alçaklığı, bu, durdurmak, erdoğan, İsrail, zorunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e sert eleştiri Seth Haber Arşivi 1 20 Temmuz 2014 15:24
Erdoğan'dan İsrail'e çok sert uyarı Ruj Haber Arşivi 3 07 Haziran 2010 18:53
Erdoğan'dan İsrail'e yanıt Lucifer Haber Arşivi 1 13 Ocak 2010 03:49