IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   BM'den Salih'e yaptırım kararı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/641866-bmden-salihe-yaptirim-karari.html)

Desmont 08 Kasım 2014 18:24

BM'den Salih'e yaptırım kararı
 
Yemen eski Devlet Başkanı Salih'e ve iki Husi liderine yaptırım kararı alındı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ve 2 Husi liderine, Yemen'deki geçiş sürecini zarar verdikleri gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı.

Litvanya'nın BM Daimi Temilcisi ve BMGK Yemen Yaptırımlar Komitesi Başkanı Raimonda Murmokaite, Ali Abdullah Salih ile beraber Husi liderleri Abdullah Yahya el-Hakim ve Abd el-Halik el-Husi'nin seyahat yasağı ve varlık dondurmayı içeren 2140 sayılı BMGK yaptırım kararı kapsamına alınmalarına karar verildiğini bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, daha önce Komite'ye gönderdiği mektupta Salih ve 2 Husi liderinin Yemen'in barış ve istikrarı için tehdit oluşturduklarını belirterek, yaptırım listesine alınmalarını istemişti.

BMGK, Şubat ayında 2140 sayılı kararla Yemen'de geçiş sürecini kesintiye uğratan ve ülkenin barış ve güvenliğine tehdit oluşturanlara yaptırım uygulama kararı almış, ancak listede kimseye yer vermemişti.

Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı.


sabah.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net