IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Ameliyattan çıktı duruşmaya koştu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/642998-ameliyattan-cikti-durusmaya-kostu.html)

Seth 10 Kasım 2014 10:49

Ameliyattan çıktı duruşmaya koştu
 
Kronik Hepatit B nedeniyle 2 yıl önce siroz ve karaciğer kanseri teşhisi konulan, Edirne Barosu Başkan Yardımcısı Murat Kayasöken (51) oğlunun karaciğeri ile hayata tutundu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Edirne Barosu Başkan Yardımcısı Murat Kayasöken'e yaklaşık 2 yıl önce siroz ve karaciğer kanseri teşhisi konuldu. Eşi ve oğlunun desteğiyle bir an olsun umutsuzluğa kapılmayan Kayasöken'e doktorları hastalığın ileri düzeye ulaşması nedeniyle karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Murat Kayasöken, nakil sırasına girse de bir türlü uygun donör bulunamayınca eşi donör olmak istedi. Ancak eşinin nakle uygun olmaması üzerine oğlu Murat Kayasöken hiç düşünmeden babasına bağış yapmaya karar verdi. Ataşehir'de özel bir hastanenin Genel Cerrahi ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Yalçın Polat tarafından 12 saatlik operasyonla Yiğit Kayasöken'in (24) karaciğeri 12 Mayıs'ta babasına nakledildi. Ameliyatın ardından uzun süre dinlenmesi tavsiye edilen Avukat Murat Kayasöken henüz bir hafta geçmemişken, mağdur olmasını istemediği bir müvekkilinin yardımına koşarak duruşmasına girdi. Hastalığını öğrendiği andan itibaren asla moral bozukluğu yaşamadığını ifade eden Kayasöken organ bağışının önemine dikkat çekerek "Duyarlılık artmadığı sürece ülkemizde birçok kişi organ yetersizliğinden hayatını kaybedecektir" diye konuştu. Babasını hayata döndüren Yiğit Kayasöken ise, "Benim için gurur dolu, çok anlamlı, ömür boyu unutamayacağım bir anı oldu. Kimse bağış yapmaktan korkmasın. Karaciğerin belli bir kısmı alınarak bağışlanıyor. Ve bağışçının karaciğeri zamanla kendini yeniliyor ve eski haline dönüyor." dedi. Genel Cerrahi ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. K. Yalçın Polat, Türkiye'deki kadavra bağış oranının yüzde 20-21'lerde kaldığını belirterek, "Bu oran AB'de yüzde 50'nin üzerinde. İnsanlar güven sorunu yaşıyor" açıklamasında bulundu.

sabah



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net