IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 14:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hilmi Özkök: Çetin Doğan'ın ses kaydı bana geldi




Balyoz davasında tanık olarak dinlenen Özkök duruşmada, " Bana gönderilen CD'de, bazı amacı aşan ifadeler tespit ettim. Bunu Kara Kuvvetleri Komutanlığına ilettim. Bunlar ses kayıtlarıydı. Ses kaydı da Çetin Doğan'ın konuşması olduğu iddia edilen bir CD'ydi. Meşru bir tarafı yok.' dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Balyoz Planı davasında haklarındaki mahkumiyet kararlarının bozmasının ardından 62 kişinin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ''Daha evvelki duruşmalarda ifade ettiğim üzere Ergenekon davasında da Balyoz Planı ile ilgili sorular sorulmuştu. Aynı sorular bir önceki celsede ve daha önce de soruldu. Balyoz ve benzeri planlarının hiçbirini duymadım, hiçbir şey bilmiyorum'' dedi.

Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle Anadolu 4. Ağır ceza Mahkemesince, Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmada, mahkeme başkanı Özlem Karaçam, duruşmanın, bu aşamadan sonra ses ve görüntülü kaydedilmesini tutanağa yazdırdı.

Tanık olarak dinlenilmesine karar verilen, makam aracı ve korumalarıyla adliyeye geldiği görülen Hilmi Özkök, duruşma salonuna alındı.

Kimlik tespiti yapılan Özkök'e, sanıkların isimlerinin tek tek okunacağı ve bu kişileri tanıyıp tanımadığının sorulacağı bildirildi.

Sanıkların isimlerinin tek tek okunduğu Özkök, tanıdıkları için "evet", tanımadıkları için "hayır" dedi. Bu sanıklar hakkında iddianamede isnat edilen suçu hatırlatan Karaçam, bu konuda tanıklığına başvurulacağını kaydetti.

Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam'ın "Balyoz Planı davasıyla ilgili olarak ne biliyorsunuz?'' sorusu üzerine Özkök, ''Daha evvelki duruşmalarda ifade ettiğim üzere Ergenekon davasında da Balyoz Planı ile ilgili sorular sorulmuştu. Aynı sorular bir önceki celsede ve daha önce de soruldu. Balyoz ve benzeri planlarının hiçbirini duymadım, hiçbir şey bilmiyorum'' diye konuştu.

Çetin Doğan'ın savunması hatırlatılan Özkök, ''Kulağıma duyumlar ve ihbar mektuplarının geldiğini söyledim. Bir orgeneralin yüzüne karşı konuşmak en doğrusudur. Kendisine açıkça sordum. Elinde bir belge olsaydı zaten yargıya iletirdi'' dedi.

Karaçam'ın ''Geçen duruşma duyumlar aldığınızı söylediniz. Bu duyumları nereden aldınız?'' sorusuna Özkök, ''Bir, iki kişi, sivilden ve gelen imzasız mektuplardan duydum. Dedikoduydu. Bunlar her zaman olan şeylerdi. Ciddi olduğuna dair herhangi bir bilgi edinmedim. Bu kişileri hatırlamıyorum. Sahte isimli mektuplar ve e-mailler geliyordu" yanıtını verdi.

Özkök, şöyle devam etti:

''Ergenekon davasında Balyoz ile ilgili soru sorulması üzerine de söylemiştim. Bir CD geldiğini, kaynağını bilmediğim, bazı amacı aşan ifadeler tespit ettim. Bunu Kara Kuvvetleri Komutanlığına ilettim. Bunlar ses kayıtlarıydı. Ses kaydı da Çetin Doğan'ın konuşması olduğu iddia edilen bir CD'ydi. Meşru bir tarafı yok.''

Savcı Ramazan Öksüz'ün ''Kara Kuvvetlerinin inceleme neticesinde ne kararı verildi?'' sorusu üzerine Özkök, ''Daha sonrasını hatırlamıyorum. Çok yoğun günlerdi. Irak-ABD konuları vardı. Çok yoğun faaliyet vardı. Bir geri dönüş olduğunu hatırlamıyorum'' diye konuştu.

Üye hakimin ''CD Genelkurmay arşivlerinde midir?'' ve ''CD'nin tamamını dinlediniz mi?'' diye soru sorduğu Orgeneral Özkök bir bilgisi olmadığını ifade ederek, ''Karargah alır, inceler. Karargah yapar işlemleri. CD'nin tamamını dinledim galiba. 11-12 sene önceden bahsediyoruz, çok hatırlamıyorum ama daha sonradan Çetin Doğan'ın kendi konuşmasını kabul ettiği konuşmalar vardı'' dedi.

Duruşma, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın tanıklığıyla devam ediyor.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bana, cetin, doğanın, geldi, hilmi, kaydı, ses, ÖzkÖk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık