IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 18:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Savaşın mağdur ettiği kadınlar




Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Gaziantep'te 'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' adlı uluslararası panel düzenlendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Panele Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadem Başkanı Yard. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Birleşmiş Milletler Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve BM Kadın Türkiye Temsilcisi Ms. Ingibjorg, çok sayıda yerli ve yabancı STK ve mülteci dernekleri temsilcileri katıldı.

'SÖNMÜŞ VİCDANLAR, SAVAŞI YÖNETİYOR'
"Umarız bir gün savaşı değil barışı da konuşuruz" diyerek sözlerine başlayan Sare Davutoğlu, "Her mağduriyetin giderilmesi için yapılacak şeyler yükün paylaşılması, vicdanları harekete geçirmektir. Hukuku olmayan savaşların iki tarafı da olmuyor. Herkes ölüyor, insanlar yerinden oluyor, yurdundan koparılıyor. Tüm savaşlarda en çok kadınlar zarar görüyor, masumiyet katlediliyor. En korunaksız olan en büyük yarayı alıyor. Savaşları insanlara karşı kin ve intikam duygusuyla dolu, sönmüş vicdanlar yönetiyor. Savaşın mağdur ettiği kadınlar için en yapabiliriz? Sesimizi yükseltebiliriz dünyanın uyuyan vicdanını harekete geçirebiliriz. Çağrıda bulunuyoruz. İnsanlığın imdadına koşun. Herkesi seferber olmaya davet ediyorum. Bu insafsız savaş son bulsun. Vicdanlarının sesine sağır olan dünyaya, gelin bir insanlık dersi verelim" şeklinde konuştu.

'SEYRETMEYECEĞİZ, YANLARINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Mültecilere Türkiye'nin kapısını açmasını değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu kaos bitsin diye gelen bütün kardeşlerimize kapımızı açtık. Açık kapı politikamızla, ekmeğimizi yuvamızı paylaştık. Tarih savaş yapanları yazacaktır. Ama halklar zor zamanda kendisine elini uzatanları asla unutmayacaktır. Dünyada barış için mağdur kadınların, anaların gözyaşlarının dinmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Seyretmeyeceğiz, ne kadar mağdur varsa yanlarında durmaya devam edeceğiz" dedi.

'SAVAŞI ERKEKLER BAŞLATIYOR,

SONUCUNA KADINLAR KATLANIYOR'
4 yıldır devam eden iç savaşın sadece Ortadoğu'yu değil, komşu ülkelerinin toprak güvenliğini de tehdit ettiğini belirten Kadem Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Suriye'de halk daha iyi yaşam ve demokrasi adına meydanları doldurmuştur. Ancak yönetim, bombalar, işkenceler, kitlesel silahlarla cevap vermiştir. Yok olan bir hayatı gözlerimizin önünde izlemekteyiz. Savaşları erkekler başlatmakta, sonucuna kadınlar katlanmaktadır. Ancak bu mağduriyet tekrar yine kadınlar eliyle harekete geçirilip düzeltilmektedir. Suriye'deki iç savaş bittiğinde inanıyorum ki Suriyeli kadınlar kendi yurtlarına döndüğünde Suriye'yi yeniden inşa edip refahın, özgürlüğün temelini atacaklar" ifadelerini kullandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ettiği, kadınlar, mağdur, savaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hastalar mağdur oldu MySpace Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2013 20:17
Erkeklerin Tercih Ettiği Kadınlar! Zen Ah Erkekler 0 08 Şubat 2013 16:29
En Minik mağdur O ..' LeyLa Haber Arşivi 3 09 Ağustos 2011 09:35