IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   HDP haber bekliyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/643675-hdp-haber-bekliyor.html)

Seth 10 Kasım 2014 22:53

HDP haber bekliyor
 
Bir hafta önce Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan HDP heyeti hâlâ yanıt bekliyor. HDP'li Pervin Buldan, "Bir kaç gün daha beklemeyi planlıyoruz" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hükümet, çözüm sürecinde "Kamu düzeni ve güvenliği yeniden tesis edilene kadar" Halkların Demokratik Partisi ile görüşmelerini askıya aldı. Bu kapsamda HDP'nin İmralı'ya gidişine de şimdilik izin verilmiyor. 3 Kasım Pazartesi günü İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan HDP heyetine, bakanlıktan hâlâ yanıt gelmedi.

Buldan: Bir kaç gün daha bekliyoruz

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Henüz bir gelişme yok. Bir kaç gün daha beklemeyi planlıyoruz." dedi. Buldan, "Yanıt gelmezse partiniz nasıl bir tavır alacak?" sorusuna ise net yanıt vermedi. "Bir kaç gün daha bekliyoruz, daha sonra kendi içimizde bir değerlendirme yapacağız." dedi.

HDP'nin İmralı heyeti geçen hafta düzenledikleri bir basın toplantısında, Hükümet'i Öcalan ile üzerinde anlaşma sağlanan protokole uymaya çağırmıştı. HDP'den alınan bilgilere göre, bu protokolde "Öcalan'ın yanında yer alan mahkumların değiştirilmesi ve yerlerine kayıt tutabilecek mahkumların getirilmesi, ayrıca Sekreterya oluşturulması ve "Üçüncü Göz" olarak adlandırılan İzleme Kurulu'nun devreye girmesi de yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net