IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 10:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rum ısrarına karşı Barbaros Hayrettin




Deniz Kuvvetleri'nin "Tacize karşı müdahale yetkisi bizde" açıklamasıyla gözler Akdeniz'e çevrildi. Türk tarafı, araştırma faaliyetlerinden geri adım atmayacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SABAH, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun Doğu Akdeniz'de devam eden Mavi Balina tatbikatı sırasında yaptığı "Taciz olursa müdahale yetkisi bizde" açıklamasıyla ipuçları verilen Doğu Akdeniz Planı'nın detaylarına ulaştı. Türk Deniz Kuvvetleri'nde özel Doğu Akdeniz Görev Gücü oluşturuldu. Herhangi bir saldırı ya da tacize karşı, Görev Gücü'ne, anında karşılık verme yetkisi tanındı. Gemilere, Rumların tek taraflı enerji bölgesi ilan ettiği uluslararası sularda bayrak gösterme görevi verildi.Genelkurmay'dan dün yapılan açıklamada Doğu Akdeniz'de bulunan TCG Gediz savaş gemisinin Türkiye adına ruhsatlı şekilde petrol ve doğalgaz arayan Barbaros Hayrettin Paşa'yı koruyup destek verdiği belirtildi. Açıklamada, TCG Bartın gemisinin de caydırıcı görev üstlendiğine dikkat çekildi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uyguladığı plan ise şu stratejilerden oluşuyor:
Barbaros Hayrettin sismik gemisi, Türk kıta sahanlığı ve KKTC ekonomik bölgesinde düzenli araştırmalar yapmaya devam edecek.
Rum kesimi ve Mısır'ın tek taraflı notamlı alan ilan ederek, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının üzerinde hakimiyet kurması engellenecek.
Yunanistan'da aşırı sağın yükselişi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Doğu Akdeniz'de uyguladığı gerilim stratejisi dikkatle izlenecek.
Kıbrıs'ta iki devletli, adil çözüm bulunmadıkça Doğu Akdeniz'de enerji güvenliği sağlanamayacağı her fırsatta dile getirilerek Rum kesimi yeniden masaya çekilecek.

Davutoğlu Atina yolcusu
Doğu Akdeniz'de kritik gelişmeler yaşanırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'a gidiyor. Başbakan Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3. toplantısı için 5-6 Aralık'ta, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la bir araya gelecek. Atina'da yapılacak toplantıda Ada'da askıya alınan müzakereler ile Doğu Akdeniz'deki gerginliğin de ele alınması bekleniyor.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barbaros, hayrettin, karşı, rum, ısrarına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi​ Zen Tarih 0 21 Mayıs 2014 07:05
Barbaros Hayrettin Paşa Sancağı Zen Tarih 0 21 Mayıs 2014 07:04
Barbaros Hayrettin Paşanın İspanyol Topçubaşısına Verdiği Ders Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 15:52
Barbaros Hayrettin Paşanın Sancağı Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 17:20
Barbaros Hayrettin Paşa’nın Sancağı Sihir Tarih 1 06 Ekim 2011 13:56