IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 14:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çeçen Yardımcıya altın cezası




Antalya Havalimanı'ndan 12 kilo 376 gramlık külçe altını Çeçenistan'a götürmek isterken yakalanan dönemin Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddin Edelgiriyev ve arkadaşı Khasan Khakimov'a, 10'ar ay hapis ve 5'er bin TL para cezası verildi.

Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri, 18 Ekim 2012 günü Antalya Havalimanı CIP salonundan Çeçenistan'a gitmek üzere hazırlık yapan Rus vatandaşı 38 yaşındaki Emruddin Edelgiriyev ve arkadaşı 37 yaşındaki Khasan Khakimov'un bavulunda inceleme yaptı. Edelgiriyev'in bavulunda, 'Kp1119' seri numaralı, Kril Alfabesi ile Rusya etiketi basılmış 2008 yılına ait kaşeli 12 kilo 376 gram ağırlığında külçe altın bulundu.

Diplomatik pasaporta sahip Edelgiriyev ülkesine dönerken, Khakimov çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, tutuksuz 2 sanık hakkında, 'Kaçakçılık' suçundan 1'er yıldan 5'er yıla kadar hapis cezası istedi. İfadesinde Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un Yardımcısı ve Başdanışmanı olarak görev yaptığını belirten Edilgiriyev, "Altın, arkadaşım Khasan Khakimov'a aittir. Rica etti, valizime koydum. Türkiye'ye işletmeye getirmiş altını, işletememiş, geri götürüyormuş. Benim bilgim bundan ibaret" diye ifade verdi.

Antalya 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, o günkü değeriyle 1.2 milyon liralık külçe altını Çeçenistan'a götürmek isterken yakalanan Emruddin Edelgiriyev ve arkadaşı Khasan Khakimov'a, 10'ar ay hapis ve 5'er bin lira TL para cezası verildi. Mahkeme ayrıca 12 kilo 376 gram külçe altının hazineye devredilmesine, Edelgiriyev ile Khakimov'un hapis cezaları ve para cezaları için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Emruddin Edelgiriyev ile Khasan Khakimov'un avukatları, külçe altının hazineye devredilmesine itiraz ederek, müvekkillerine teslimi için kararı temyiz etti. Kaynak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DHA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altın, cecen, cezası, yardımcıya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birinci Çeçen Savaşı YapraK Tarih 0 11 Mart 2010 01:19
Çeçen albaya sır infaz Crips Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 08:06