IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 16:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ebu Zer'li Mesaj




CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahabilerden Ebu Zer’in dönemin halifesi Muaviye’ye söylediği sözlerden alıntı yaparak "Eğer bu sarayı kendi paranla yaptırıyorsan; israftır.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahabilerden Ebu Zer’in dönemin halifesi Muaviye’ye söylediği sözlerden alıntı yaparak "Eğer bu sarayı kendi paranla yaptırıyorsan; israftır. Yok, halkın parasıyla yaptırıyorsan; ihanettir" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sana o paraları devleti yönet diye verdik, kendine kaçak Saray yap diye vermedik." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin olağan haftalık grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında ülkeyi haramilerden temizleyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, maden facialarından söz ederek devletin akılla yönetilmediğinden söz etti. Ermenek’teki maden faciasından ancak 12 gün sonra iki madencinin cesedine ulaşıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, hala 16 işçinin cesedine ulaşılamadığını aktardı. Şili’deki maden faciasında işçilerin 69 gün yer altında kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "O zaman Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer bir açıklama yapmıştı, ‘Şili’de 69 gündür yer altındalar, Türkiye’de olsaydı biz bunları 3 günde çıkartırdık’. Aradan bu kadar süre geçti hala ulaşılamadı." dedi.

‘HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKENİ BİZ YAPTIK’

6 Kasım’da farklı sendika temsilcileri ve STK yöneticileriyle CHP olarak bir araya geldiklerini ve maden facialarının önüne geçilmesi için 10 maddelik bir uzlaşı metni hazırladıklarını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hükümetin yapması gerekeni biz yaptık. Sendikaları çağırdık, iş güvenliği açısından doktorları çağırdık. Oturduk, konuştuk, 10 madde üzerinde anlaştık. Grup başkan vekili arkadaşlarıma talimat verdim. Bu maddeleri kanun teklifi haline getirip TBMM Başkanlığına sunacağız."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’na açık çağrı yaptığını ifade ederek şu şekilde konuştu: "Senin görevini ben yapmak zorunda kaldım. Kusura bakma. Artık yer altındaki maden işçilerinin ölümlerine son verelim." Başbakan Davutoğlu’nun bunları yapamayacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Abisine danışacak onu, ‘gidelim mi, gitmeyelim mi’?" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, YIRCA KÖYLÜLERİNE ZEYTİN AĞACI FİDANI HEDİYE ETTİ

Grup toplantısında Yırca köyünden misafirlerin olduğunu ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, 6 bin zeytin ağacının kesilmesine sert tepki gösterdi. "O zeytin ağacını benim adıma sökülen alana dikecekler" diyerek Yırca köylülerine kürsüden zeytin ağacı fidanı hediye etti.

"Bir taraftan gideceksin, zeytinleri yok edeceksin, ağaçları keseceksin sonra çıkıp televizyonlarda bir kamu spotu yayınlayacaksın. Kamu spotunda ne diyor? ‘Çocuklarınıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için haydi Türkiye, tarım arazilerini birlikte koruyalım.’ Zaytungculara buradan mesaj gönderiyorum." diyen Kılıçdaroğlu, 1939 yılında kabul edilen bir yasa ile zeytin ağaçlarının kesilemeyeceğini ve AK Parti hükümetinin alenen kanunsuz bir işe imza attığını belirtti. Kılıçdaroğlu, savcılara suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, sorumlu savcıları göreve davet etti.

‘YOLSUZLUĞUN İTİBARI OLABİLİR Mİ?’

Toplanan vergilerle kaçak sarayın yapıldığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı için "Hırsızlar için güzel bir itibar kaynağı" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore ve Bruni Sultanlığı gibi ülkelerde de görkemli sarayların olduğunu ancak ülke itibarlarının olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sana o paraları devleti yönet diye verdik, kendine kaçak Saray yap diye vermedik. Sarayla itibar mı olur?" diye konuştu.

"Yolsuzluğun itibarı olabilir mi? Kaçağın itibarı olabilir mi? Haramın, kul hakkı yemenin itibarı olabilir mi? Kendi kendilerine itibar, 1000 odalı saray." diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin AK-Saray’la dünya kamuoyunda dalga geçilir bir hale düşürüldüğünü söyledi.

KILIÇDAROĞLU’DAN ERDOĞAN’A EBU ZER’Lİ MESAJ

Herkesin memleketin iyi mi kötü mü yönetildiğini sorması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sahabilerden Ebu Zer’den örnek verdi. Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu: "Ebu Zer’i belki bilmeyen arkadaşlarımız da vardır ama bu ülkenin ağırlıklı yurttaşları Ebu Zer’i biliyor. Ebu Zer, sahabilerin en önde gelen isimlerinden birisidir. Hayatı boyunca hep mazlumların sesi olmuştur. Adıyaman’da da kendisinin makamı vardır. Cesareti, dürüstlüğü ve haksızlıklara karşı çıkması nedeniyle sevgili Peygamberimiz'in de övgüsünü kazanır. Ebu Zer, sevgili Peygamberimiz'in vefatından sonra da aynı tutumunu sergilemiştir. Dönemin yöneticisi Muaviye, Ebu Zer’e tahammül edemedi ve sürdürdü. Muaviye, kendisine Şam’da yeşil, görkemli bir Saray yaptırıyordu. Bizzat inşaatın başında duruyordu. Ebu Zer bir gün bu saraya gitti ve Muaviye’ye şunları söyledi: 'Ey Muaviye, eğer bu sarayı kendi paranla yaptırıyorsan; israftır. Yok, halkın parasıyla yaptırıyorsan; ihanettir."

Ebu Zer’in söylediklerini aynen tekrarladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu kaçak sarayı halkın parasıyla yapıyorsan ihanettir. Kendi paranla yapıyorsan israftır." diye konuştu.

Mescid-i Aksa’ya asker postallarıyla girilmesine sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kutsal mekanlarının hiçbirisine asker postalların girmemesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye üzerinden Kobani’ye geçiş yapan peşmergelere de tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı. "Bu topraklarda peşmergelerin ne işi var?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık koltuğunda oturanların teslim alındığını iddia ederek, ülkeyi yönetemediklerini kaydetti.

haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı, ebu, erdoğana, kılıçdaroğlundan, mesaj, zerli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatipoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı Seth Haber Arşivi 0 19 Ekim 2014 18:15
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a teşekkür Seth Haber Arşivi 0 09 Eylül 2014 20:04
Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj cLaS Haber Arşivi 0 29 Ekim 2012 09:18
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Çankaya Göndermesi Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:09
Kılıçdaroğlu'ndan Paul Auster'a mesaj PassioN Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 20:40