IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fas'ta




Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Kudüs ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik son dönemde artan saldırı ve ihlallerinin ele alınacağı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Fas'a geldi.

thy'ye ait uçakla öğleden sonra Kazablanka Uluslararası Havaalanı'na gelen Kurtulmuş, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Uğur Arıner ve diğer büyükelçilik yetkilileri tarafından karşılandı.

Kurtulmuş, havaalanında AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın İİT Bakanlar Konseyi'nin aldığı karar doğrultusunda oluşturulan Kudüs Temas Grubu'nun ilk toplantısının yapılacağını belirterek, toplantıda İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yoğunlaştırdığı saldırılar karşısında neler yapılabileceği, bu saldırıların önlenmesi ve Kudüs halkının haklarının korunması için ne gibi tedbirler alınabileceği konularının görüşüleceğini, bu hususlardaki perspektiflerin tartışılacağını söyledi.

-Somut adımlar atılacak

Toplantının ardından yayımlanacak sonuç bildirgesiyle gerek İslam dünyası gerekse uluslararası topluma Kudüs konusunda bir mesaj verileceğini belirten Kurtulmuş, "Umarım, Kudüs'teki İslam mirasının korunması, İsrail'in saldırganlığına son verilmesi ve özellikle uluslararası hukukla teminat altına alınmış olan Mescid-i Aksa'nın durumunun gözden geçirilmesi ve korunmasına yönelik adımlar atılacak" diye konuştu.

-Türkiye'den "Uluslararası Kudüs Vakfı" önerisi

Toplantıyla Kudüs konusunda İslam ülkeleri ve dünya genelinde bir "eylemlilik" daveti yapılacağını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin de bazı somut önerilerde bulunacağını vurguladı.

Kurtulmuş, bu konudaki genel çerçevenin zaten ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak somut önerilerimizi yarın açıklayacağız. Sadece İslam coğrafyasında değil, bütün dünyada adalet yanlısı olan, İsrail devletinin, İsrail hükümetinin bu saldırgan tutumundan rahatsız olan çevreleri de işbirliğine, bir koalisyon anlayışı içinde birlikte hareket etmeye çağıracağız. Somut bir öneri olarak Uluslararası Kudüs Vakfı kurulması teklifimizi üye ülkelerle paylaşacağız. Ümit ederim kabul edilir. Böylece sadece bazı sözlerden ibaret değil, aynı zamanda Kudüs'ün varlığının, Kudüs'teki mirasın korunması ve bunun uluslararası camia ile paylaşılması için de somut çalışmalar başlatılmış olacak."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle Kazablanka'da, Atlas Okyanusu kıyısına inşa edilen dünyanın en büyük ikinci mescidi İkinci Hasan Camisi'ni ziyaret etti.

Kudüs Temas Grubu'nun ilk toplantısı

Bakanlar düzeyindeki Kudüs Temas Grubu, başta Kudüs olmak üzere Filistin davasına destek ve İİT'nin bu konudaki ortak tutumunun ilgili uluslararası platformlarda duyurulması amacıyla geçen yıl Gine'nin başkenti Konakri'de yapılan İİT Dışişleri Bakanları toplantısında alınan kararla kurulmuştu.

Kudüs Temas Grubu'nun Rabat'taki ilk toplantısı, Filistin tarafının acil talebi ve Temas Grubu'nun başkanı sıfatıyla Fas'ın ev sahipliğinde düzenleniyor. İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni'nin de iştirak edeceği toplantıda Filistin, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Gine, Azerbaycan, Malezya ve Türkiye bakanlar düzeyinde temsil ediliyor. - Rabat

haberlercom

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, fasta, kurtulmuş, yardımcısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ala yemin etti Seth Haber Arşivi 0 01 Eylül 2014 16:33
Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 00:29
Başbakan Yardımcısı Babacan Singapur'da Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 12:25