IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsanlık için yarın tarihi gün




"Rossetta" Uzay Aracının, kuyrukluyıldız üzerine "Philae" adlı bir araç indirmesiyle, yarın insanlık için tarihi bir gün yaşanacak.

Rosetta yarın bir kuyruklu yıldızdan ilk bilgileri iletecek. Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi.

ESA (Avrupa Uzay Ajansı) tarafından inşa edilen robot uzay sondası,Güneş Sistemi'deki 10 yıllık yolculuğun sonunda 6 Ağustos 2014 tarihinde kuyruklu yıldıza ulaştı.

O zamandan beri Rosetta uzay aracı, kuyruklu yıldızın çevresi ve çekirdeği hakkında bilgi topluyor.

Ancak 12 Kasım 2014 tarihinde, Rosetta'nın Philae isimli aracı kuyruklu yıldızın yüzeyine inip arazide çalışmaya başlayacak, kuyruklu yıldızın yüzeyinden görüntü alıp dünya ile paylaşacak, örnek toplayacak. Bilim insanlarının aya inişten çok daha karmaşık olduğunu söyledikleri bu nefes kesici uzay görevi Twitter'dan da saniye saniye takip edilecek.

Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda Rossetta, "Philae" kondusunu 12 Kasım sabahı Türkiye saati ile 10.35'te kuyrukluyıldızdan 22,5 kilometre uzaklıktan bırakacak. Philae'nin yüzeye inişi ise yaklaşık 7 saat sürecek.

ROSETTA'DAN İLK HABER AKŞAM SAATLERİNDE GELECEK

Bu sırada Rossetta ile Dünya arasındaki mesafe 500 milyon kilometreden fazla ve ışık hızı da sonlu olduğu için, Rossetta'dan gelen sinyaller, 28 dakika 20 saniye gibi bir sürede Dünya'ya ulaşacak. Bu nedenle Türkiye saati ile 17.35 dolayında gerçekleşecek inişten sonra saat 18.00'de Rosetta'dan ilk haber alınabilecek.

Pek çok televizyon kanalı ve ESA TV de uzay bilimlerindeki bu tarihi anı naklen yayınlayacak. Ayrıca iniş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet sitelerinden de canlı yayınlanacak.

İnsanlığın uzay serüveni açısından bir kilometre taşı olacak bu önemli olayla ilk kez bir kuyrukluyıldız, çok yakından tanınma imkanına kavuşacak.

Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi. Yarın akşam, Rossetta Philae kondusunu 67P/Churyumov-Gerasimenko üzerine indirdiğinde insanlık ilk kez bizden bu kadar uzaklıktaki bir uzay görevini başarıya ulaştırmış olacak.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gÜn, icin, tarihi, yarın, İnsanlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Netanyahu: 'İnsanlık için savaşıyoruz' Seth Haber Arşivi 0 03 Eylül 2014 01:48
Üniversitelerde son kayıt tarihi yarın Dilara YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 06 Eylül 2010 12:29
İnsanlık tarihi yeniden mi yazılıyor? Süslü Merak Ettikleriniz 0 29 Mart 2010 20:17