IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 07:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İncedal davasında jüri görevden alındı




İngiltere'de terör saldırısı planlamakla suçlanan Erol İncedal'ın yargılandığı davada jüri görevden alındı. Büyük kısmı kamuoyuna kapalı yürütülen davada, yeniden yargılanma isteneceği belirtildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İngiltere'de saldırı düzenlemeyi planladığı ve hedeflerinin arasında İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair ve eşi Cherie'nin de bulunduğu öne sürülen Erol İncedal davasında görev yapan jüri görevden alındı. Savcılık, Türkiye kökenli 26 yaşındaki hukuk öğrencisi Erol İncedal hakkında yargıç, İncedal hakkında yeni yılda yeniden yargılama kararı verdi. İngiliz kamuoyunda dikkatleri üzerine çeken davayı sadece onaylı 10 gazetecinin takip edebiliyor ve yetkililerce konulan basına yazma yasağı korunmaya devam ediyor.

'IŞİD DESTEKÇİSİ' İDDİASI

İngiltere'de Mumbai'dekine benzer bir saldırı planladığı öne sürülen Erol İncedal hakkında savcılar, 2008'de Mumbai'de 174 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya benzer bir saldırıyı ve önemli bir kişiyi öldürmeyi hedeflediğini iddia etmişti. Savcıların mahkemeye sunduğu iddianameye göre, İncedal, IŞİD hakkında araştırmalar yapıyordu ve Skype üzerinden "Fatıma Hamudi" ismiyle görüştüğü kişiler aracılığıyla Kalaşnikof cinsi silah elde etmeye çalışıyordu. İncedal'ın cep telefonunda Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) destekleyen içerikte malzemeler bulunduğu belirtiliyor.

BOMBA YAPIMI BİLGİLERİ
Yargılamasının üçte ikisi gizli yapılan 26 yaşındaki İncedal ise "terör eylemi" düzenlemeye hazırlandığı iddialarını reddediyor. Mahkemede soruşturmaya ilişkin olarak sunulan bilgilere göre 30 Eylül 2013'te polis tarafından durdurulan İncedal'ın Mercedes marka aracına dinleme cihazı yerleştirildi. Kayıt altına alınan konuşmalarında İncedal'ın "malzemeleri farklı yerlere taşımaktan kurtulmak için gizli bir eve ihtiyacı olduğunu, arabasında bir şey bulunursa başının belaya gireceğini söylediği" belirtildi. İncedal ve bir diğer zanlı Rarmoul- Bouhadjar ekimde Londra'nın doğusunda gözaltına alınırken, savcı Richard Whittam, zanlılarla birlikte ele geçirilen iphone marka telefonun koruyucusu içinde bomba yapımına ilişkin bilgiler içeren bir hafıza kartı da bulunduğunu söyledi. Rarmoul-Bouhadjar'ın "terörizm için yararlı malzemeler bulundurmak" suçlamasını kabul ettiği belirtildi.

BLAIR'İN ADRESİ ÇIKTI

Ele geçirilen iphone telefonda ise bazı sinangogların fotoğrafları ve IŞİD'i destekleyecek malzemelerin bulunduğu öne sürülüyor. Savcının verdiği bilgiye göre, Tony Blair'in adresi ise İncedal'ın Versace marka gözlüğünün kılıfı içinde bulundu.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alındı, davasında, görevden, jüri, İncedal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP İstanbul Teşkilatı görevden alındı! yaSmin Haber Arşivi 0 26 Mayıs 2014 15:28
5 müdür görevden alındı MasteR06 Haber Arşivi 0 18 Aralık 2013 20:33
O öğretmen görevden alındı PassioN Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 22:02