IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 11:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kerimi'den Türkiye'ye Kobani teşekkürü




Topraklarının büyük bir bölümü IŞİD işgali altında bulunan Irak'ta, ordunun ve Peşmerge güçlerinin IŞİD'le mücadelesi aralıksız devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son dönemde, ABD'nin desteği sayesinde ordu bazı bölgeleri IŞİD'den geri almaya başlarken, ülkenin büyük bölümündeki IŞİD hakimiyeti henüz kırılabilmiş değil. Ülkenin en büyük vilayetlerinden Musul, IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Bölgede ciddi çatışmaların çıktığı belirtiliyor. Irak'ın bir başka önemli şehri olan Kerkük'ün batısında da IŞİD militanları kontrolü elde etmeye çalışıyor.

Bu bağlamda, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kerkük Valisi Necmettin Kerimi, AA'ya açıklamalarda bulundu.
- IRAK'TAKİ SON DURUM


Irak'taki son durum hakkında bilgi veren Kerimi, Bağdat'ta yeni hükümetin kurulmasını olumlu gelişme olarak nitelendirdi. Irak ordusunun operasyonları sonrasında Selahaddin, Anbar gibi şehirlerde ilerlemeler kaydedildiğini söyleyen Kerimi, "Bu bölgelerde askeri zaferler var. Ancak askeri durum endişe verici. Ülkenin büyük bir kısmı hala IŞİD terör örgütünün elinde" dedi.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin yoğun operasyonları sonrasında, IŞİD'in bazı bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığına işaret eden Kerimi, ülkedeki bu çatışma ortamının ekonomiyi de olumsuz etkilediğini belirtti.

Kerimi, operasyonların özellikle Musul çevresinde devam ettiğini ifade ederek "Bu operasyonlar nedeniyle de insanlar mecbur olarak yer değiştirmek zorunda kalıyor. Ordunun IŞİD'e karşı mücadelesini güçlü bir biçimde devam ettirebilmesi için maddi kaynak sağlamamız gerekiyor. Elbette bu da ekonomiye yük getiriyor" diye konuştu.
- ABD'NİN MÜDAHALESİ


ABD'nin Irak, Suriye ve Kobani (Ayn El Arap) özelinde IŞİD'e yönelik operasyonunun Irak için çok önemli olduğunu belirten Kerimi, "IŞİD'in Irak, Suriye ve özellikle Kobani'de güç kazanmasından sonra ABD'nin müdahalesi durumu dengeledi" ifadesini kullandı.

Kerimi, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin Zumar ve Mahmud bölgelerini IŞİD'den geri almayı başardığını kaydederek ABD yönetiminin Irak'a ek olarak bin 500 asker gönderme kararının da faydalı olacağını vurguladı.

Kerimi, şöyle devam etti:

"ABD güçlerinin yardımı olmadan, özellikle de bombardımanlar olmasaydı, bu mümkün olmazdı. İlave danışmanların gönderilmesi, pozisyonumuzu güçlendirdi. Irak ordusu, ABD güçlerinden tavsiyeler alıyor ve bu çok yararlı."
Türkiye'nin Irak için çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Kerimi, Türkiye'nin şu ana kadar birçok konuda yardım ettiğini söyledi.

İnsani ve askeri alanlar başta olmak üzere, Türkiye'nin birçok alanda Irak'a yardımda bulunabileceğini belirten Kerimi, "Türkiye, Kobani'ye Peşmerge geçişine izin vererek çok önemli bir yardımda bulundu" dedi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kerimiden, kobani, teşekkürü, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kobani'de yaralananlar Türkiye sınırına taşındı Seth Haber Arşivi 0 27 Ekim 2014 12:34
Kobani'den Türkiye'ye sığınanlar Irak'a geçiyor Seth Haber Arşivi 0 14 Ekim 2014 18:57
Kobani'den Türkiye'ye 545 yaralı geldi Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 15:32
Türkiye’den Kobani’ye koridor istediler Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 10:40
Türkiye'ye Gazze teşekkürü Seth Haber Arşivi 0 23 Temmuz 2014 23:21