IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afganistan'da uyuşturucu artışı




Afganistan genelinde uyuşturucu yapımında kullanılan afyonun ekiminde ve üretiminde 2014'te önemli artış olduğu bildirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afganistan genelinde uyuşturucu yapımında kullanılan afyonun ekiminde ve üretiminde 2014'te önemli artış olduğu bildirildi.

Bileşmiş Milletler Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi (UNODC) ve Afganistan Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni rapora göre, geçen yıldan bu yana Afganistan'da ekilen afyon miktarında yüzde 7 ve üretilen afyon miktarında ise yüzde 17 artış görüldü.

Uyuşturucu İle Mücadele Bakanı Din Mohammad Mubarez Raşidi, Kabil'de düzenlenen basın toplantısında, 2013 yılında 209 bin hektar arazide afyon ekildiğini, 2014 yılında ise uyuşturucu ekilen arazinin büyüklüğünün 224 bin hektara yükseldiğini söyledi.

Afganistan'da 2013'te 5 bin 500 ton uyuşturucu üretildiğini, bunun bu yıl 6 bin 400 tona çıktığını ifade eden Raşidi, "Bu rakamlara göre Afganistan dünyada uyuşturucunun yüzde 90'ını üretiyor. Şu an Afganistan'ın 19 kentinde afyon ekiliyor" dedi.

Raşidi, Afganistan'da afyonun yüzde 46'sının ülkenin güneyindeki istikrarsız Helmand kentinde ekildiğini belirterek, bu şehri Kandahar, Farah ve Nangarhar kentlerinin takip ettiğini belirtti.

Afgan yetkililerine göre 2014'te yaklaşık 2 bin 700 hektarlık arazide ekilen afyon imha edildi. 2013 yılında bu alan 7 bin hektar olmuştu. Geçen yıllarda Afganistan'ın değişik bölgelerinde ekilen afyonun imha edilmesi yürütülen operasyonlarda yüzlerce polis yaşamını yetirmişti ancak bu yıl ülkede artan istikrarsızlıktan dolayı polis uyuşturucu ile mücadele için yoğun bir şekilde çaba göstermedi ve dolayısıyla çok kayıp vermedi.
TALİBAN'IN GELİR KAYNAĞI


Uyuşturucu İle Mücadele Bakanı Raşidi, uyuşturucu üretiminin Taliban'ın gelir kaynağı olduğunu bildirerek, " Uyuşturucu ve Taliban arasında sıkı bağ var.Uyuşturucu üretimi arttıkça Taliban da güçleniyor. Afgan hükümeti ve uluslararası toplum, Taliban ile mücadele ettiği gibi uyuşturucu ile de ciddi şekilde mücadele etmeli" dedi.

BM Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ( UNODC) Bölge Sorumlusu Andrey Avetisyan ise uyutucunun Afganistan için ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, NATO'nun çekilmesinden sonra tüm Afganistan'da uyuşturucu üretiminde kullanılan bitkilerin ekilebileceğini ve ülkenin daha büyük bir uyuşturucu ülkesine dönebileceği uyarısında bulundu.

Afganistan'ın 2001'de ABD tarafından işgalinden sonra ülkede uyuşturucu ile mücadele için milyarlarca dolar harcandı ancak uyuşturucu üretimi her yıl daha fazla oldu. ABD'li yetkililer harcanan rakamın 7,6 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

BM, 2013 yılında Afganistan'da üretilen uyuşturucunun piyasa değerinin 3 milyar dolar, 2012 yılında ise bu rakamın 2 milyar dolar olduğunu bildirmişti. BM'nin verdiği rakamlara göre, Taliban döneminde Afganistan genelinde yaklaşık 50 bin hektar arazide uyuşturucu ekiliyordu. Bu yıl ise bu rakam 4 kattan fazla artış gösterdi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afganistanda, artışı, uyuşturucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
C ++ - Nüfus artışı aSi C ve C++ 0 12 Temmuz 2012 09:08
Vergi artışı akıllandırdı! Deep Cep Telefonlar 0 29 Mart 2012 18:33
295.73 Yaması ile %45 Performans Artışı KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 22 Şubat 2012 18:27
Sosyal Sapma Olarak Uyuşturucu Kullanimi-Uyuşturucu Madde Bagimliligi YapraK Ödev ve Tezler 0 15 Mart 2010 10:16
İstanbul'da uyuşturucu operasyonları: 324 kg. uyuşturucu madde ele geçirildi Lin Haber Arşivi 0 07 Nisan 2008 18:09