IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Kezzap mağduru kadınların kuaförü"




Pakistan'ın Lahor kentinde yüzüne kezzap atılan kadınlara hizmet veren bir kuaför var.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
















Pakistan'ın Lahor kentinin varlıklı mahallelerinden birindeyim. Güzellik uzmanları yoğun bir şekilde çalışıyor. Kuafördeki kadınların sohbetlerine saç kurutma makinelerinin gürültüsü ve saç spreylerinin fısfısları karışıyor.
Kuaförde pek çok hizmet veriliyor; manikür, pedikür, masaj, cilt bakımı... Ama duvarlara asılı fotoğraflar çok çarpıcı. Bu fotoğraflar sadece son saç modellerini tanıtan makyajlı güzel kadınlara ait değil. Duvarlarda ayrıca, yüzlerinin şekli tamamen bozulmuş kadınların da fotoğrafları asılı. Bazıları bir gözünü yitirmiş, bazılarının burunları ve dudakları adeta eriyip bir yumruya dönüşmüş.

Bunlar, yüzlerine kezzap atılan kadınlar. Fotoğrafların yanında, bu tür saldırıların kurbanlarına bağış çağrısı yer alıyor.

Musarat Misbah'ın kuaför salonu, on yılı aşkın zamandan beri, yüzleri yanmış kadınlar için bir sığınak adeta. Herşey genç bir kadının yüzü tamamen örtülü halde kuaför salonuna gelmesiyle başlamış.

YÜZÜ OLMAYAN KADIN



Musarat, "Peçesini kaldırdığında şok geçirdim. O anda bir yere oturmam gerekiyordu. Karşımda, yüzü olmayan bir kadın vardı. Gözleri ve burnu kaybolmuştu. Boynu ve yüzü birbirine yapışmıştı, o yüzden hareket ettiremiyordu." diye anlatıyor.
Musarat Misbah, 35 yıldır güzellik sektöründe çalışıyor. Ve bu kadın da, Musarat'ın kendisine biraz daha iyi görünüm kazandırması umuduyla gelmiş.

Musarat bazı doktorları çağırmış, yardımcı olmalarını istemiş ve işte, kurduğu hayır kuruluşu da, böylece başlamış. Yüzlerce kezzaplı saldırı kurbanına yardım etmiş Musarat. Yapılan bağışlarla bu kız ve kadınların tıbbi tedavisi yapılmış. Sonra da iş bulabilmeleri için eğitim vermiş onlara. Bazıları şimdi kuaför salonunda çalışıyor.

Büşra Şefi, buradaki güzellik uzmanlarının en deneyimlilerinden biri. Onun da yüzüne kezzap atılmış. Yüzündeki yanık izleri açıkça görülüyor. Ama bir o kadar da güler yüzlü bir kadın Büşra. Kırmızı rujunun altından ağzının da fena halde yanmış olduğu görülüyor. Yeterince başlık parası ödenmediği için kayınvalidesi ve kayınpederinin zulmüne uğradığını anlatıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"ON GÜN BOYUNCA HASTANEYE GÖTÜRMEDİLER"


"Kocam, kayınbiraderim ve kayınpederim üstüme kezzap attı. Kayınvalidem hareket edemeyeyim diye beni bağladı. İki çocuğum da oradaydı, her şeyi gördüler. Beni on gün boyunca hastaneye götürmediler. Yüzüm o kadar şişti ki, adeta koca bir et parçasına dönüşmüş gibiydi." diyor Büşra.
O günden beri çocuklarını görmemiş. Yaşadığı dehşet dolu günleri inanılmaz bir sükûnet içinde anlatıyor. Ama söz, çocuklarına geldiğinde ağlamaya başlıyor.

Musarat'ın kuaför salonuna yardım istemek amacıyla gelmiş, yıllar boyu çeşitli ameliyatlar geçirmiş. 150 ameliyattan sonra, ancak şimdi, yeni bir hayata başlayabilecek durumda.

Başka kadınları güzelleştirirken kıskançlık duyup duymadığını soruyorum. Gülümseyerek başını sallıyor, "Yeniden görebiliyorum, yeniden işitebiliyorum, soluk alabileceğim bir burnum oldu, dilim oldu ve konuşabiliyorum. Allah'a çok şükür..." diyor.

Büşra şanslı sayılacak kadınlardan. Uğradığı saldırıdan sonra yardım bulabilmiş ve yeniden hayatını kurabilmiş.

Pakistan'da sessizlik içinde acı çeken yüzlerce kadın var. Polise başvuranlar olsa bile, pek azı için adalet yerini buluyor. Mahkemeler yıllar sürüyor. Bazen de saldırı kurbanları ve aileleri, anlaşmazlığı mahkeme dışında çözmeye zorlanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"YÜZÜME BAKABİLECEK GÜCE SAHİP DEĞİLİM"


Huma Şahid de, Musarat'a yardım isteğiyle gelmiş bir başka kadın. Yoksul ailelerden olan diğer kadınların tersine Huma üniversitede öğretim üyesi. Lahor'un varlıklı mahallelerinden birinde, evinin önünde saldırıya uğramış.

"Düğünümden on gün önceydi. Bana hayran olan bir adamla evlenmek üzereydim. Ama bir anda hayatım değişti" diyor.

Aylarca hastanede tedavi gören Huma, daha hala birçok ameliyat geçirecek. Müstakbel kocasının büyük destek verdiğini söylüyor, ama evlilik planları rafa kaldırılmış. Yüzü bir koruyucu maskeyle kaplı. Maskeyle birlikte başını, bir örtüyle tamamen kapatıyor. Yüzüne kezzap atan adam hala kayıpmış.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bahçesinde oturuyoruz. Huma saldırıdan önceki halini gösteriyor eski fotoğraflarından. Esmer ciltli, uzun koyu renk saçlı, kocaman gülümseyebilen, güzel bir genç kadın var fotoğraflarda. Bunların hiçbiri kalmamış bugün...

Şimdi aynaya bakınca neler hissettiğini soruyorum. "Henüz yüzüme bakmadım. İşlenen suçun korkunçluğunu hala atamadım üzerimden. Yüzüme bakabilecek güce sahip değilim henüz. Ailem tüm aynaların üzerini örttü" diyor...
Kaynak: BBC Türkçe

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Kasım 2014, 16:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "Kezzap mağduru kadınların kuaförü"




İnsan en vahşi hayvandır, net. Binlerce Bergen var.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
kezzap mağduru kadınların kuaförü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Erdoğan da "youtube" mağduru Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 15:03