IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2014, 13:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dakikada 10 defa tüküren adamın dramı




5 yaşındayken tik bozukluğu olarak bilinen ‘Tourette Sendromu’na yakalanan iki çocuk babası Muhammed Ali Bilgiç, dakikada en az 10 defa tükürüp, küfür ediyor. Eşini istemeye gittiğinde de küfür ettiğini gözyaşları içinde anlatan Bilgiç’in hastalığına çare bulunamıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bağcılar'daki bir şirkette temizlik işçisi olarak çalışan iki çocuk babası Muhammed Ali Bilgiç (39) 5 yaşındayken, tekrar tekrar meydana gelen istemsiz, hızlı, ani hareketleriyle kalıtsal bir rahatsızlık olan 'Tourette Sendromu'na yakalandı. Hastalık, Bilgiç'in hayatını adeta kabusa çevirdi. Bilgiç ne kadar tedavi olmaya çalışsa da bir türlü rahatsızlığından kurtulamadı. Dakikada en az 10 defa tükürüp küfür eden adam, korkudan dolayı bu hastalığa yakalandığını söyledi. Muhammed Bilgiç, daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi birçok hastaneye gittiğini ve ilaç kullanmasına rağmen kafa sallamalarının, ses çıkartmanın ve küfür etmenin önüne geçemediğini dile getirdi.

"EŞİMİ İSTEMEYE GİDİNCE DE KÜFRETTİM"
Hastalığı nedeniyle kalabalık ortamlarda da hor görüldüğünü belirten Bilgiç, zor olmasına rağmen 9 sene önce Hülya Bilgiç (35) ile evlendi. Muhammed Bilgiç, günlük yaşantısında olduğu gibi eşini istemeye gittiğinde de bazı sorunlar yaşadı. "Eşimi istemeye gidince de küfürlerim oldu" diyen iki çocuk babası Muhammed Ali Bilgiç, "O engelleri çok şükür aştık ama şimdi de çocuklarım beni hiç dinlemiyor. Çocuklarım da bana 'ne zaman tükürmeyi bırakacaksın, niye küfür ediyorsun' diyor. Ben de zor durumda kalıyorum" şeklinde konuştu.

"TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINA BİNEMİYORUM"
Yaşadığı sıkıntıları ağlayarak anlatan Bilgiç, "İşe girdiğimde benim bu hastalığımı bütün çalışanlar bilmiyordu. Bazıları kendilerine küfür ettiğimi, yüzlerine tükürdüğümü zannetmişti. Sonra da durumu izah edince alıştılar. Ancak sokakta yürürken kimi dalga geçiyor, kimi dua ediyor. Toplu ulaşım araçlarına bile binemiyorum. Ama sonuç olarak arkadaşlarımın da yüzüne tükürüyorum, otobüse binen vatandaşların da yüzüne tükürüyorum, eşimin de çocuklarımın da, babamın da, patronumun da yüzüne tükürüyorum" dedi.

"ASKERDE BEDENİME ŞOK VERDİLER"
1995 yılında bu halde askere alındığını söyleyen Muhammed Bilgiç, iddiasına göre komutanlarının hastalığına inanmadığı için hastanede bedenine şok verildi. Bilgiç o anları şöyle anlattı: "Komutanlar numara yaptığımı sanıyordu. O zamanlar doğru düzgün rapor da yoktu. Havlu tıkadılar ağzıma. Ondan sonra da şoku verdiler ağzıma. Bunları düşündükçe de tiklerim artıyor."

Fransa'daki Grenoble Üniversitesi'nde tik bozukluğunun tedavisinin olduğunu öne süren Bilgiç, "Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan yardım istiyorum. Beni kurtarın" diyerek yetkililerden yardım istedi.

"SADECE UYURKEN BUNLARI YAPMIYOR"
Ağlayarak eşinin durumunu anlatan Hülya Bilgiç ise, "Biz evlendiğimizde yine rahatsızdı. Sürekli ilaçlar kullanıyor ama çok fayda etmiyor. Sadece uyurken bu hareketlerini yapmıyor. En son eliyle gözüne vurarak katarakt oldu. Bize de sabretmek düşüyor. Bir çaresi varsa tedavi olmasını isterim. Özellikle de çocuklarım açısından iyileşmesini isterim. Çocuklarım alıştılar ama her zaman 'babam hasta ne zaman iyileşir' diye sorular soruyorlar. İnşallah bir çaresi vardır" şeklinde konuştu.
Bilgiç ailesinin 4 yaşındaki oğulları ise "Babam bazen tükürüyor. Babam iyileşirse tükürmez" diyerek babasının biran önce iyileşmesini istiyor.

"TÜM HASTALAR İLAÇ KULLANMALI"
Muhammed Ali Bilgiç'in hastalığıyla ilgili bilgi veren Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbayat Altay, "Hastalar yurt dışında 'Derin Beyin Uyarımları' ile tedavi edilmeye çalışılıyor ancak hala deneme aşamasında. Henüz sağlık bakanlıkları tarafından da onay almış bir tedavi yöntemi değil" dedi.
Altay, tiki tetikleyen yönlerden birinin de insanın günlük yaşamındaki baskıyı, kişinin üzerinde hissetmesi olduğunu söyleyerek her korkan çocukta Tourette Sendromu gelişmeyeceğini, genetik olarak o hastalığa yatkın olanlarda görülebileceğini sözlerine ekledi.

TOURETTE SENDROMU
Tourette Sendromu, aynı şekilde tekrar tekrar meydana gelen istemsiz, hızlı, ani hareketler veya sesler içeren tiklerle karakterize edilen kalıtsal bir rahatsızlık olarak biliniyor. Rahatsızlığı bulunan insanlar, içinden geleni istemsiz olarak dışarı vuruyor. Görülme sıklığı 10 binde 4-5 olurken, Tourette Sendromlu kişiler normal bir zekaya ve yaşam süresine sahip.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, adamın, dakikada, defa, dramı, tüküren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üzerine tüküren genci vurdu SeckiN Haber Arşivi 0 17 Eylül 2013 11:21
Balon adamın dramı / Dünya Violent Haber Arşivi 0 17 Haziran 2012 15:03
Geçmişin dramı :) Thetis Fıkra 0 13 Ocak 2011 06:03