IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2014, 13:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ergenekon sanığından şok cemaat iddiası




Ergenekon davası sanığı emekli subay Mehmet Zekeriya Öztürk, Danıştay suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztürk, Danıştay saldırısının faillerinin ilişkilerinin bulunduğu fakat, sonunda cemaate ulaşılacağı için üzerine gidilmediğini iddia etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ergenekon'dan 6 yıl cezaevinde kalıp mart ayında tahliye olan emekli subay, 'Paralel Yapı'nın ihanet planını anlattı: Cemaat, devleti ele geçirme amacını davaların arkasına gizledi. Alparslan Aslan Gülenist örgüte yakın. Ucu cemaate çıkacak diye Danıştay saldırısının üzerine gidilmiyor.

MEHMET Zekeriya Öztürk, Ergenekon kumpasında 2008'de tutuklanıp, bu yılın mart ayında tahliye edildi. Hakkında açılmış 40 kadar dava bulunan emekli subay Öztürk, özgür kaldıktan sonra Akşam gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Ümraniye'de çıkan silahlar konusuyla ilişkiniz olduğu iddia edildi...
Apaçık bir komploydu. Elimde hatırı sayılır veriler var. Ergenekon'la ilgili ele geçen belgeler Ocak 2006'da Başbakanlığa gönderiliyor ve örgüt varlığından sözediliyor. 17 Mayıs 2006'da Danıştay saldırısı oldu. Gülenist örgüt, Ankara'da yapılması gereken Danıştay davasını ısrarla İstanbul'a almak istedi. Çünkü pusunun merkez üssü İstanbul Emniyeti'ydi. Alamayınca Ergenekon'u bir süre ertelediler.

Ergenekon da bir komplo mu size göre?
Ergenekon planlı, uzun yıllar projelendirilmiş, Türkiye için bir pusu. Cemaat, devleti ele geçirme amacını Ergenekon, Balyoz gibi davaların arkasına gizledi.
17 ARALIK, 15 YIL ÖNCE PLANLANDI


Danıştay saldırısı gerçekte neydi?
Alparslan Arslan'ın ilişkilerine bakınca, Gülenist örgüte yakın. Onların eğitim kurumlarında bulunmuş, Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen'le çalışmış. Danıştay'ın failleri ve ilişkileri tespit ediliyor ama üzerine gidilmiyor, ucu cemaate çıkacak diye. Telefonlar takip edilmiş ama kayıtlarda bazı kişiler silinmiş. Eksikler konusundaki taleplerimiz yerine getirilmedi.

17-25 Aralık darbe girişimi bu durumda daha önce planlanmış olmalı, öyle mi?
Kesinlikle... En az 1999'da planlanmıştı. 2001'de Ergenekon belgeleri İstanbul Emniyeti tarafından Tuncay Güney'de ele geçirilmiş. Belgelerin içeriğine bakınca, en az 2 yıllık bir çalışmanın ürünü. Belgeler bekletildi ve gerekli kadrolaşmayı elde ettiklerinde plan hayata geçirildi.

PKK'yla uzun süre mücadele ettiniz. Paralel'in örgütle ilişkisine rastladınız mı?
Diyabakır'da Kürtçe AzadiyeWelat gazetesi çıkmaya başlamıştı. Cuma kod adlı Cemil Bayık yazı yazmaya başladı. Ankara'da yüksek düzeyli bir Emniyetçiye, "Bu nasıl olur?" diye sordum. Kendisinin izin verdiğini söyledi. Bu Emniyetçinin Gülenist olduğu sonradan ortaya çıktı.
'ÜST AKLIN VARLIĞI ORTADA'


Bütün bunlar bir cemaatin aklını aşmıyor mu?
Cemaat işin içinde ama onu yönlendiren daha yüksek bir aklın varlığı ortada. O zaman ilişkilerine bakmak lazım. Gülenistler ABD'li, İngiliz ve Yahudi kökenli akademisyen ve istihbaratçılarla ilişki içinde. Gülen'i dünyada övenler, faydalı bulanlar kim, buna dikkat etmek lazım. Cemaatle mücadele, siyasi partilerin üzerinde, Türkiye'nin varlığı ve bekası meselesidir. Bunlar devleti ele geçirmeye her zaman çalışacaktır. Belli yerlerde yapılacak operasyonları sabırla bekliyorum. Örneğin TSK'dakini de. Çünkü orada da Gülenistler var ve TSK çok hassas bir yer.
GENERAL RÜTBESİNDE FETHULLAHÇILAR VAR


TSK'da da Paralel Yapı örgütlü mü sizce?
İlk olarak 1990'ların başlarında dikkatimizi çekti, filanca subaylar Fethullahçı denirdi. TSK'daki varlıkları 1990'ların ortalarında barizleşti. Gülenistlerin TSK'ya sızmadığını düşünmek saflık. O dönemde yüzbaşı, binbaşı, yarbay gibi yerlerdeydiler. Şimdi sanırım tümgeneral-korgeneral arasında bir konumdadırlar. Sayıları da az değil.Ve bu konumdakilerin sayısı az değil bana göre.

Arkasında Paralel Yapı'nın olduğu bir askeri darbe ihtimali var mı?
Bunlar halkı Ergenekon'a ikna edip darbe girişimi yapıldığına inandırdı. Halkı muhtelif tehditlerin arttığına inandırırlarsa Gülen her aracı kullanarak her türlü amacı güdebilir.
ZİRVE SANIĞININ AJANDASINDA SAVCI ÖZ'ÜN İSMİ ÇIKTI


Hemen bütün soruşturmalarda adınız geçti galiba?
Evet... Zirve'de bile... O dönemde bir Zirve sanığının, yakalanmadan önce otogarda bıraktığı ajandada benim adım geçiyormuş. Zirve cinayetiyle ilgili raporu mahkemede istedim. İncelediğimde bir baktım ki oradaki isim benim değil, Savcı Zekeriya Öz'ün ismiymiş.

Kaynak : Akşam gazete

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cemaat, ergenekon, iddiası, sanığından, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık