IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2014, 00:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP ve MHP komisyonu terk etti




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Güneydoğu'da yaşananlar, oralara gidemeyen CHP ve MHP'nin suçu" dedi. Bu sözlere tepki gösteren CHP ve MHP milletvekilleri salonu terk etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sonuç bölümünde sorulara cevaben yaptığı konuşmada, "Güneydoğu'da yaşananlar, oralara gidemeyen CHP ve MHP'nin suçu. Eğer CHP ve MHP Doğu ve Güneydoğu'da olsaydı, bölge bugün böyle olmazdı" dedi. Bu sözlere tepki gösteren CHP ve MHP milletvekilleri salonu terk etti.

Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Müsteşarlığı'nın 2015 bütçesinin görüşmelerinde söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda çok sayıda gencin beklenti içinde olduğunu belirterek, bu konuda yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını ifade etti. Tatmin edici bir açıklamaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Koçer, "Bedelli askerlikten ümidini keserse askere gidecek gençler var" dedi. Bu arada söz alan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise zorunlu askerlik sistemine son verilmesinin, gerekirse bunun için profesyonel orduya geçilmesinin daha yararlı olacağını söyledi.

Bakan Yılmaz ise son bölümde yaptığı konuşmada sorulara ve eleştirilere cevaben "Güneydoğu'da yaşananlardan, oralara gidemeyen CHP ve MHP'nin suçu. Eğer CHP ve MHP Doğu ve Güneydoğu'da olsaydı, bölge bugün böyle olmazdı" sözleri tartışma yarattı. CHP ve MHP milletvekilleri bakanı protesto ederek salonu terk etti. Ardından yapılan görüşmelerde Milli Savunma Bakanlığı'nın 2014 bütçesi kabul edildi ve görüşmelere ara verildi. Aranın ardından başlayacak olan Enerji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde ise Bakan Taner Yıldız'ın da CHP'li milletvekillerince protesto edileceği öğrenildi.

Sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chp, etti, komisyonu, mhp, terk, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık