IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2014, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kumpasın belgesi ortaya çıktı





İllegal dinlemelerin nasıl yapıldığını araştıran İçişleri Müfettişleri, yasadışı örgütün önemli isimlerinden olduğu öne sürülen Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek imzalı çarpıcı belgelere ulaştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Akyürek illegal yapıya bağlı polislere yakalanmadan yasadışı dinleme yapmanın yöntemlerini anlatıyor. 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri ile başlatılan soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerden yola çıkan müfettişler illegal yapının önemli isimlerinden Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in illegal yapının emniyet güçleri içerisindeki örgütlenmesine yayımladığı 'Genelge' ile herhangi bir birime yakalanmadan yasadışı nasıl dinleme yapılacağının talimatlarını verdiği ortaya çıktı.

BELGELERDE ŞOKE EDEN TALİMATLAR

Ramazan Akyürek'in, yasadışı dinlemelerle ilgili bir sistem kurduğu ve her birimin attığı her adımdan bilgi sahibi olduğu yazışmalarla ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin yaptığı incelemelerde İstihbarat şubelerindeki dinlemelerin hangi şartlar ve talimatlar doğrultusunda yapıldığı inceleme altına alındı. Ele geçirilen belgeler arasında bulunan Akyürek İmzalı 7 sayfalık tamim belgesindeki talimatlar ise müfettişleri dahi şok etti. "1.2.2008 tarihinden itibaren tüm teknik takipler bu tamime göre yapılacak" denilen belgede, "İstihbarat Daire Başkanlığı birimlerinin onayı alınmadan asla dinleme kararı alınmayacak" deniyor.

SÜRE DOLMADAN SÜREYİ UZATIN, SAYIYI YAZMAYIN

Akyürek imzalı belgelerde "Karar Takip Sistemi" (KTS) üzerinden yapılan çalışmalarda, "Yasal belirmesi olmadığından mahkemeden alınacak ilk dinleme kararları 4'ü aştıktan sonra alınacak karar, 'kaçıncı karar olduğu belirtilmeden üç ay daha' şeklinde talep edilecektir" talimatı da dikkatlerden kaçmadı. Ele geçirilen belgelerde Akyürek ayrıca mahkemelerden alınacak dinleme kararlarındaki belgelerde karara ilişkin herhangi bir ibarenin bulunmamasının da talimatını veriyor. Ele geçirilen 7 sayfalık belgede yer alan bazı talimatlar şöyle;

- Hakim kararlarının konu bölümüne sadece 'hakim kararı, tedbir kararı, teknik takip kararı, iletişime müdahale kararı' ifadeleri yazılmalı. 'Mahkeme kararı, dinleme kararı' ifadeleri kullanılmamalı.

- TEM şubelerinin aldıkları önleyici adli kararlardaki iletişim araçlarına uygun görüş sorulmayacak. Doğrudan mahkemeye gidilerek işlem yapılacak.

- Konuyla ilgili KTS'ye giriş yapılıp başkanlığımıza bilgi verilmeli. Teknik takibi yapılan hedefin süreç içinde imha kararlarının birer sureti başkanlığımıza gönderilmeli.

- Tedbirin sonlandırılması üzerine bu karara gerekçe 'operasyon yapılması, verim alınamaması' yazılmaması.

GÜNCELLİYORUZ DEYİP SİLDİLER

Müfettişlerin yaptığı incelemeler kapsamında İstihbarat Daire Başkanlığı KTS'ye girildiği bildirilen tüm dinleme kayıtlarının 15 Nisan 2013'te sistem güncellemesi nedeniyle silindiği, bu işleme ilişkin ayrıca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

DOSYA ŞOK BELGELERLE DOLU

Akyürek'in ele geçirilen belgeleri arasında bir çok şok edici talimatlar olduğu bildirilirken bir belgede de İstihbarat Şube Müdürlükleri'ne gönderdikleri raporlarla da dinlemelere kılıf uydurdular. İşte dinlenen onlarca yargı mensubu, milletvekilleri, emniyet ve kamu personelleri için raporda belirtilen neden ise 'Ulusal güvenliğimize tehdit' gösterildi. İşte belgede konuya ilişkin o ibare 'Organize suç örgütü olarak değerlendirilen ve örgütlü bir yapı içinde faaliyet gösteren şahısların teşekkül halinde işlemiş oldukları suçlar demokrasi için tehdit oluşturmaktadır. Cebir ve tehdit yoluyla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütlü bir yapı içinde yer aldığı ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak suretiyle ülkemiz ekonomisine dolayısıyla da ulusal güvenliğimize büyük zarar verdiği yönünde hakkında istihbari bilgiler alınan şahısların bu organizasyon içinde özellikle açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen sabıkalı şahısların da yer aldığı birçok kamu görevlileriyle sıkı ilişki içinde bulundukları, bu bağlamda kendilerinin ya da irtibatlı oldukları şahısların müdahil olduğu birçok adli olaylarda işlem yapılmasını engelleyerek menfaat temin ettikleri buna benzer olayların emniyet ve adli birimlere yansımasının engellendiği... bilgileri elde edilmiştir."

SAT KURTUL, DÜZEN DEĞİŞSİN

Soruşturma belgesine dahil edilen bir tutanak ise, illegal yapının nasıl insanlara baskı uygulayarak kendi saflarına çektiği de gözler önüne serdi. İlgili tutanaktaki iddialara göre İstihbarat Dairesi tarafından görevlendirilen Yılmaz Delen ve Nihat Özen, Kırklareli Emniyeti İstihbarat Şubesi'ni denetlerken Şube Müdür Yardımcısı Salih Döğenci'yi tehdit ediyor, Döğenci ise durumu şube müdürüne anlatarak 'Denetçiler Yılmaz Delen ve Nihat Özen bana müdürümün nasıl biri olduğunu sorup, onu satmamı istediler. Ben de müdürümün iyi biri olduğunu söylediğimde ise bu düzen değişmesin mi diye sorarak müdürümün açıklarının olup olmadığına ilişkin bilgi almaya çalışıp 'Şube müdürünün çok gelen gideni oluyor mu, karıya kıza düşkün mü, herkesle iyi geçiniyor mu anlaşabiliyor mu' diye sorarak bu fırsatın tekrar elime geçmeyeceğini ve bunu iyi değerlendirerek müdürümü bir nevi satmamı isteyip gittiler. Bir sonraki gün de gelerek bana baskı yapıp biz seni koruruz, söyleyeceklerin bizim için hayati önem taşıyor kimseden korkma konuş kurtul düzen değişsin dediler bende buna tepki gösterdim' yazılı bir tutanak tutturuyor.

İŞTE AKYÜREK İMZALI O GENELGELER



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Star Gazetesi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belgesi, çıktı, kumpasın, ortaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık