IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2014, 12:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye çözümden yanadır




KKTC'nin kuruluşunun 31.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs Rum yönetimine yeni ortaklık konusunda net bir tutum ortaya koyarak müzakere masasına geri dönmesi çağrısında bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Kuruluşunun 31. yıl dönemi törenlerle kutlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunun 31.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs Rum yönetimine yeni ortaklık konusunda net bir tutum ortaya koyarak müzakere masasına geri dönmesi çağrısında bulundu.

Kapsamlı çözüm müzakerelerinin sürdüğü bir dönemde Kıbrıs Rum tarafının ilk sondaj girişiminde bulunduğunu anımsatan Başbakan Yardımcısı Arınç, "2011'den buyana defaatle uyarmış müzakere sürecini olumsuz olarak etkileyeceğini söylemiştik. BM Genel Sekreteri'nin yeni özel danışman atayarak süreci sonuca götürecek adımların atılmasını hedeflediği bir zamanda yeni sondaj faaliyetine girişen Rum tarafı olmuştur. Rum yönetiminin en kısa zamanda bu yanlış yoldan vazgeçip adanın ortak sahibi olan iki halkın kurucu iradeleri ve siyasi eşitliği temelinde oluşturulacak yeni ortaklık konusunda net bir tutum ortaya koymasını müzakere masasına geri dönmesini ve BM süreci çerçevesinde çözüme ulaşmak için samimi çaba sarf etmesini arzu ediyoruz" dedi.
"TÜRKİYE ÇÖZÜMDEN YANADIR"

Türkiye'nin çözümden yana olduğunu kaydeden Arınç, "Türkiye çözümden yanadır ve çözüme yönelik her türlü iyi niyetli yaklaşıma destek vermeyi sürdürecektir. Kıbrıs sorununda siyasi bir çözümün gerçekleşmesi beklenirken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tüm faaliyetlerini çözüme endeksleyip her şeyin ertelenmesini öngören yaklaşımları kabul etmiyoruz. Çözüm sürecinden bağımsız olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini güçlendirecek ve yoluna güvenle devam etmesini sağlayacak çalışmalara büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çözümden, türkiye, yanadır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık