IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2014, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halep düşüyor, Dünya izliyor




Halep'te insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Esad güçlerinin kuşattığı kentle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, "Dünya kamuoyu Suriye'de 4 yıldır devam eden katliamı görmezden geliyor. Esad rejimi eğer Halep’in Handerat girişini de alırsa kuşatmayı tamamlamış olacak. Eğer bu kuşatma tamamlanırsa yeni bir insanlık kriziyle karşı karşıya kalacağız. Bu tablo dünya açısından utanç vericidir" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Suriye'nin ekonomik başkenti Halep, dünyanın gözü önünde yok olmaya devam ediyor. Halep'te kuşatma altındaki sivil halk, canlarını kurtarabilmek için kaçmaya başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, Halep'te her gün ortalama yüzden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve şehrin Esad güçlerine geçmek üzere olduğunu belirterek, "Dünya kamuoyu Suriye'de 4 yıldır devam eden katliamı görmezden geliyor. Orada kimyasal silah bile kullanıldı seslerini çıkarmadılar. Maalesef artık Rejimin kuşatmayla insanları öldürmesini bile basit bir olay gibi görüyorlar. Bu tablo dünya açısından utanç vericidir" dedi.
"YENİ BİR İNSANLIK KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ"


Turan Kışlakçı , Esad rejiminin dünyanın sessiz kalması üzerine katliama devam ettiğinin altını çizerek, "Esad rejimi Halep'in giriş ve çıkışlarının çoğunu kapatmış ve burada yaşayan insanları ölüme terk etmiş durumda. Zaten havadan varil bombası saldırıları da devam ediyor. Her gün 100 den fazla insan hayatını kaybetmeye devam ediyor. Bugün halen 2 milyondan fazla insan Halep'te yaşıyor" ifadelerini kullandı. Kışlakçı, "Esad güçleri eğer Halep'in Sifet-Handerat girişini de alırsa kuşatmayı tamamlamış olacak. Şu an çatışmalar devam ediyor. Böylece Halep'e su ve gıda girişi de tamamen yasaklanmış olacak. Eğer bu kuşatma tamamlanırsa yeni bir insanlık kriziyle karşı karşıya kalacağız ki, bu da büyük bir göçü beraberinde getirecek" şeklinde konuştu.
"BU TABLO DÜNYA AÇISINDAN UTANÇ VERİCİDİR"


Dünya kamuoyunun Suriye'de 4 yıldır devam eden katliamı görmezden geldiğini de aktaran Kışlakçı, "Artık orada günde 100'den fazla insanın ölmesini umursamıyor. Orada kimyasal silah bile kullanıldı seslerini çıkarmadılar. Maalesef artık Esad rejiminin kuşatmayla insanları öldürmesini bile basit bir olay gibi görüyorlar. Bu tablo dünya açısından utanç vericidir. En azından İslam dünyasının bu katliama sessiz kalmaması gerekiyor" diye konuştu. Kışlakçı, Esad rejiminin IŞİD üzerinden kendi katliamlarını örtmeye çalıştığını dile getirerek "Bunu da görmek gerekiyor. Çünkü Esad'ın yaptığı zulmün IŞlD'in yaptığı zulümden daha büyük olduğunu herkesin bilmesi lazım. Maalesef ki. IŞİD'e gösterilen tepki Esad'a gösterilmiyor" dedi.
TÜRKİYE'YE GİRİŞLER HIZLANDI


Rejim güçlerinin Halep'i kuşatması sonrasında çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise Türkiye sınırlarına kaçmaya başladı. Haleplilerin önümüzdeki günlerde büyük kitleler halinde Türkiye'ye göç etmesi bekleniyor. Birkaç parça eşyayla sınıra gelen mülteciler buradan Türkiye'ye geçmeye çalışıyor.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünya, düşüyor, halep, izliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halep Eyaleti Zen Tarih 0 07 Mayıs 2014 21:07
Her adımınızı izliyor! CeSaRCripS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Haziran 2013 08:21
isa seni izliyor ;) Düş Fıkra 1 06 Nisan 2011 19:42