IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2014, 00:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerika kıtasını Müslümanlar mı keşfetti?




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı "Amerika kıtasını aslında Müslümanlar keşfetti" açıklaması gündeme oturdu. Sosyal medyada tartışma konusu olan bu bilgiyi dünyaca ünlü tarihçi Prof. Fuat Sezgin yazdığı bir kitapta doğruluyor
.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İslam tarihi üzerine araştırmalar yapan dünyaca ünlü, 90 yaşındaki akademisyen Prof. Fuat Sezgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı tartışma yaratan açıklamayı "Amerika Kıtasının Müslüman denizciler tarafından Kolomp öncesi keşfi ve Piri Reis" adlı kitabında doğruluyor. İşte Prof. Fuat Sezgin'in iki yıl önce tartışma yaratan açıklamaları:

"DA VİNCİ'NİN ŞİFRESİ İSLAM BİLİMİNDE SAKLI"

Da Vinci'nin şifresi İslam biliminde saklı. Dikkat edilirse Avrupa'daki büyük keşiflerin çoğu hep İtalya'da oldu. Çünkü İtalya Suriye'den, Mısır'dan gümrük kapısı gibiydi. Da Vinci, akıllı bir adamdı. Birçok aletin modelini veriyordu ama hiçbirinin modelini yapamadı. Geçtiğimiz günlerde çok başarılı bir akademisyen arkadaşım bana şöyle dedi: Avrupa'nın dimağını dolduran yanlış isimler var. Bunların gerçek yerlerinin ne kadar az olduğunu gösteremediğimiz sürece İslam bilginlerinin hakları yenmiş olacaktır.

AMERİKA KITASINI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ

Müslümanların yüzyıllar boyu bir çok önemli buluşlar yaptığını anlatan Sezgin şöyle devam etti: Aslında Yunan bilginlerinin kitaplarını Latin dünyası da tanıyordu, kitapları Latince'ye tercüme de ettiler ama bu eserler onlara tesir etmedi.Ancak Müslümanlar bu kitapları tanıdıktan sonra büyük bir aşkla bunları anlamaya çalıştılar ve yaratıcı olmaya başlayarak büyük şeyler yarattılar. Amerika kıtası da Müslümanlar tarafından keşfedildi. Christophe Colomb, Müslümanlar tarafından yapılan Dünya haritasına dayanarak Amerika'ya değil, Asya'ya ulaşmak istiyordu.

MODERN HARİTALAR İLK OLARAK İSLAM DÜNYASINDA YAPILDI

Sezgin, İslam coğrafyası ve denizciliği üzerine 26 yıl çalıştığını söyleyerek vardığı sonuç için: "Modern haritaları Avrupalıların yaptığı bilgisi tamamen yanlış. Modern haritalar ilk olarak İslam dünyasında yapıldı. Bunu ispat ettim. 18. Yy'a kadar Avrupa'da enlem-boylam derecesine dayanan harita yapma geleneği yoktu. Bunu İslam dünyasından öğrenmişler ama uzun yıllar doğru tatbik edememişler" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Kasım 2014, 20:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Amerika kıtasını Müslümanlar mı keşfetti?




Müslümanlar keşfetmiştir de, para karşılığı Colomb'a satmışlardır, hehe. Bir de Küba'da camii mi görmüş Colomb? Ahah, Erdoğan Küba'ya camii yapacakmış, Kübalılar izin verirse çok yakışırmış. Hayatımda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Bir cumhurbaşkanının(!) konuşabileceği tek konunun Müslümanlık olması, bunu da insanların büyük bir şey sanması komik değil de ne? Tamam anladık Müslüman dini liderler zirvesinde konuşuyorsun da, sana ne camiden, sana ne Küba'dan? Bu adam gündem olmayı çok iyi biliyor, inanılmaz bir yeteneği var bu konuda. Kübalı kardeşlerim diyor bir de, onlar seni yer.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
amerika, keşfetti, kıtasını, , müslümanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerika'yı Pinzon'lar keşfetti Seth Haber Arşivi 0 20 Ekim 2014 11:52
Avrupa taharet musluğunu keşfetti PassioN Haber Arşivi 0 03 Mart 2012 19:31
Cannes 'Zefir'i keşfetti Caddeci Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 16:43
Google Çin'in Sırrını Keşfetti sanaLinfaz Haber Arşivi 3 21 Ağustos 2006 14:55