IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2014, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni bir parti kuruluyor




Güneydoğu'da Kürt orjinli HDP, DBP ve HÜDAPAR'ın yanısıra doğrudan Kürtlere hitap eden siyasi parti kurma çalışmaları ivme kazandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, bir süre önce kuruluşunu ilan etti. Yeni Kürt partileri ise kuruluş çalışmalarnı sürdürüyor. Kuruluş çalışmasını tamamlayan Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vererek tabela asacak. Başvuru ardından kuruluşunu ilan etmesi beklenen PAK, ilk "Ayrılıkçı" parti olarak siyasi hayata katılacak.
PARTİ DİYARBAKIR MERKEZLİ ÇALIŞACAK


Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yapacağı bağımsızlık yanlısı PAK'ta, Vahit Aba ve Mehmet Salih Özgökçe gibi isimler parti kurucuları arasında yer alacak. PAK kurucuları içinde yer alan Aba, yeni partiyi ve programını değerlendirirken, "Kürtlerin devletleşmesi gerekiyor. Partinin kuruluş programına da bunu koyduk. Ayrı özelliklerimizden biri bu. Devletleşme hakkını en fazla ön plana çıkartıyoruz. Diğer özgür ulusların sahip olduğu bütün haklara sahip olmalıyız. Mücadele yol yöntem ve açısından da sivil ittatsizliği önümüze koyduk. Parti programının başlangıcında 'Kürdistan hemen şimdi' ifadesi yer alıyor" dedi. Aba, partinin merkezinin her ne kadar Ankara görülse de Diyarbakır merkezli çalışma yapacaklarını ifade etti.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Kasım 2014, 20:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni bir parti kuruluyor




Yalandan 2-3 parti kurulur, birkaç kez eylem düzenlenir, 3-5 çıkıp '' Kürdistan'ı kuracağız, Kürtler özgür olacak. '' derler, 1 ay sonra sesleri bile çıkmaz. Ortalığı karıştırmak için meydana çıkıyor böyleleri, sen parti kursan ne olacak, kurmasan ne olacak? Yani olayın parti kurarak çözülmesini düşünmek saçmalık olduğu için bunu diyorum, yoksa bu mücadelelerine karşı değilim ama ne yazık ki, bu ülkede hiçbir insan birbirine eşit olmayacaktır, bu ülkede sırf siyasi partiler ve kendini siyaset adamı sanan başıboş milletvekilleri yüzünden, sokakta oynayan 8 yaşındaki çocuk gibi kavga eden meclis üyeleri yüzünden bu ülke de hiçbir şey halk denen o koca kitlenin istediği gibi olmaz. İstediğiniz kadar parti kurun, zaten bu kadar ayrıştırıcı partiler kurulması bile başlı başına hiçbir şeyin düzelmeyeceğini gösterirken bir de bunun işe yarayacağını düşünüp ahkam kesmek saçmalık. Bunun görüşle, kökenle hiçbir şekilde alakası yok. Saçma politikalarla kimse bir yere varamayacak. Hepiniz iğrençsiniz ve artık nefret ettirdiniz.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
bîr, kuruluyor, parti, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Solda yeni parti kuruluyor Crips Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2008 12:49