IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2014, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Ürker: İlk gideceğim yer Bingöl"




Bingöl'deki terörist saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Ürker hastahane çıkışında açıklamalarda bulundu.Ürker:"Bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var".


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ürker, 39 gün süren tedavinin ardından taburcu edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkmadan önce AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bingöl'de 9 Ekim'deki terörist saldırıda ağır yaralandığını belirten Ürker, "Pek kendimde değildim, şimdi kendimdeysem bu ikinci hayat sayılabilir" ifadesini kullandı.

Saldırıda yere yığıldığını anlatan Ürker, "Sonraki süreçte, Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerin de çok yerinde olduğu belirtiliyor. Şimdi tekrar sağlığıma kavuştuğum için çok çok mutluyum. Neden? Çünkü, en azından kalan ömrüm, eşime ve çocuğuma sahip çıkma yönünde çok değerli" diye konuştu.

Olay sonrasında ilk gözünü açtığında vücudunu kontrol ettiğini ifade eden Ürker, şunları kaydetti:

"Baktım ve denedim, ayaklarımı kollarımı oynattım. Kendime ve doktorlarıma güveniyordum. Çünkü, beni ölümden kurtardıklarına göre sonraki aşamada da iyileştireceklerini biliyordum. O nedenle durumu soğuk kanlılıkla karşıladım.

Şu an kendimi çok iyi hissediyorum ve çok mutluyum. Üst beden olarak tamamen sağlıklıyım, bacaklarımla ilgili de fizik tedavi göreceğim. Her geçen gün iyileşme var, bunun sonucunda da tamamen ayağa kalkacağım."
"ŞU ANDA BİLE KALKSAM, GİDECEĞİM YER YİNE BİNGÖL OLUR"

İyileştikten sonra mesleğine tekrar dönmek istediğini vurgulayan Ürker, "Şu anda bile kalksam, ilk gideceğim yer yine Bingöl olur" dedi.

Ürker, mesleğini yaparken bir gün bile korku hissetmediğini dile getirerek, duygularını şöyle aktardı:

"Neredeyse 40 yıldır meslek hayatım var ve mesleğimi seviyorum. Yine gider orada çalışırım. Mesleğim ne gerektiriyorsa, nerede görev yapmam gerekiyorsa orada olurum.

Devletimizin birlik ve beraberliği açısından o bölgeye mutlaka verilen görevlere tüm arkadaşlarımız seve seve gitmelidir. Orada, halkla ilişkilere önem vermeliler. Vatandaşımızı devletimizin lehine kazanmak açısından bu çok değerli. Ben de zaten böyle bir çalışmaya girdiğim için böyle bir saldırıya uğradım. Çünkü, vatandaşın devlet tarafından kazanılması istenilmiyordu. Bu manada, bizi arkadan kurşunlayan insanları Allah ıslah etsin. Devletimiz büyüktür, devletimize gelip sığınmalarında fayda var. Devletimiz affedicidir."
Emniyet Müdürü Ürker, tedavi sürecinde kendisini arayan ya da ziyarete gelen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere sağlık çalışanları ve aile yakınlarına teşekkürlerini sundu.
Ürker, başarılı operasyonların ardından genel sağlık durumu iyi olarak tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bugün taburcu edilmiş ve rehabilitasyon için Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) bünyesindeki TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürülmüştü.
"GEREKİRSE KANIMIZI YERE DÖKMEYE RAZIYIZ"

Ürker'in eşi Yüksel Ürker de çok zor günler geçirdiklerini belirterek, olayı ilk duyduğunda çok korktuğunu ve endişelendiğini söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Yüksel Ürker, "Çok şükür Allah eşimi bize bağışladı. Zor zor günlerdi, hatırlamak istemiyorum" diyerek duygularını ifade etti.

Ürker'in emniyet mensubu oğlu Atilla Ürker de 15 yıldır babasıyla aynı yolda görev yaptığını dile getirerek, polis olmasında babasının çok büyük bir etken olduğunu söyledi.

Mesleğini severek yaptığını ve şu anda Ankara'da görevli olduğunu anlatan Atilla Ürker, "İki yıl önce Tunceli'deydim. Burnum kanamadan geldim ama babamın başına böyle bir olay geldi. Hala ayaktayız ve ayakta kalacağız. Bu kalleş saldırıyı yapanları Allah ıslah etsin" dedi.

Ürker, tüm emniyet teşkilatının görevinin başında olduğunun altını çizerek, "Babam ve biz bundan sonraki kalan ömrümüzde bu teşkilat için gerekirse kanımızı yere dökmeye razıyız" diye konuştu.
"EMNİYET MÜDÜRÜ ÜLKER'DEN HEKİMELERE ŞİİR"

Öte yandan emniyet mensubu olmanın yanı sıra şiir de yazdığını belirten Bingöl Emniyet Müdürü Ürker, baskı aşamasında olan kitabının Ankara'da tedavi olurken yayımlandığını söyledi.

Yaklaşık 600 şiiri bulunduğu anlatan Ürker, bir yakınının yanında refakatçi kaldığı dönemde hekimlere yönelik "Ümidim doktor" isimli bir şiir yazdığını dile getirdi. Bu şiiri, tedavisini üstlenen hekimlere okuyan ve kitabını imzalayarak doktorlara hediye eden Ürker, son yaşadığını günleri konu alan yeni şiirler yazacağını söyledi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Prof. Dr. Nazmi Zengin de görevi başında saldırıya uğrayan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Ürker'i sağlıklı görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, kitabı tüm hekimler adına aldıklarını ifade etti.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, 9 Ekim'de izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada teröristlerin saldırısına uğramıştı. Saldırıda Şahin olay yerinde, Hatipoğlu kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Saldırganların yakalanması için gerçekleştirilen operasyonda 4 terörist ölü ele geçirilmişti. Teröristlerin kullandığı araçta Erhan Ş'nin kimliği bulunmuş, ailesi teşhis için çağrılan ailesi, operasyonda ölü ele geçirilenler arasında çocuklarının bulunmadığını bildirmişti.

Bingöl'deki saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden Ali K, Umut Savaş K. ve Erhan Ş. tutuklanmıştı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Ürker İlk gideceğim yer bingöl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık