IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2014, 22:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“BMGK kararına gerek yok”




Çavuşoğlu, "Uçuşa yasak bölge konusunda ABD ile pozisyonlarımız yaklaştı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özel bir televizyon programında, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye'de devam eden krizinden çıkmak için kapsamlı bir strateji olması gerektiğini anımsatarak, "Suriye'de uçuşa yasak bölge konusunda ABD ile pozisyonlarımız yaklaştı. Bunun için BMGK kararına da gerek yok" dedi.

"HALEP DÜŞERSE 2 MİLYON İNSAN SINIRA GELEBİLİR"

Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye içinde askeri operasyon konusunda çekimser davrandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Ancak IŞİD'e yönelik yavaş yavaş görüş birliği oluşmaya başladı. Hava saldırılarının yetersiz olacağını en baştan söyledik. ABD'nin başlangıçta tereddütleri vardı ama Suriye'de uçuşa yasak bölge konusunda ABD ile pozisyonlarımız yaklaştı. Bunun için BMGK kararına da gerek yok. Eğit-donat konusunda da çalışmalar sürüyor. Sadece Türkiye'de değil, farklı ülkelerde, farklı yerlerde eğit-donat çalışmaları olacak."

Fransa'nın "uçuşa yasak bölge" konusunda Türkiye ile tamamen hemfikir olduğunu belirten Çavuşoğlu, insani, askeri ve stratejik açıdan böyle bir alana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Halep'teki duruma da dikkati çeken Çavuşoğlu, "Halep düşerse 2 milyon insan sınıra gelebilir" değerlendirmesinde bulundu.

BAĞDAT'TA YENİ YÖNETİM

Bağdat'ta göreve gelen yeni hükümetle temasların olumlu şekilde başladığını kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin Irak güvenlik güçleri için de eğit-donat yardımında bulunacağını belirtti.

Yeni hükümette farklı kesimlerden bakanlar olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Ancak bu yeterli değil, uygulamada görmek lazım. Maliki hala sistemin içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak eğer sistemin çok içinde etkili olursa geçmişteki aynı hataların bir kısmı yapılabilir" dedi.

Irak ordusunun da yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, mezhepçi bir yapılanmanın doğru olmadığını vurguladı.

KIBRIS MESELESİ

Doğu Akdeniz'deki sondaj ve arama çalışmalarının hiçbir geçerliliği olmadığını ve söz konusu ülkelerin mevcut konjonktürden dolayı böyle bir girişimde bulundukları belirten Çavuşoğlu, "Eğer münhasır ekonomik bölge ilan ederlerse buraya gemilerimizi göndereceğimizi söyledik. Attıkları adımın çözüme bir faydası yok" dedi.

Bölgedeki kaynaklar üzerinde KKTC'nin de eşit hakkı bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Görüşmeler devam ederken, petrol araştırması iyi niyet göstergesi değil. Bir taraftan barış için taraflar diyaloğu ararken, sondaj devam etsin derseniz, o zaman KKTC'ye de dersiniz ki: Arama sondajı birlikte yürütelim. O da olmuyorsa ortak şirket kurulsun, çalışmalar yapılsın, gelir paylaşılsın ama Baboros Gemisi'ni göndermemizi mazeret gösterip, masadan çekiliyorsunuz."

Çavuşoğlu, Türkiye'nin çapraz ziyaretlerin bir an önce başlamasını istediğini ve müzakerecilerin bakanlar düzeyinde kabul edilmesini önerdiklerini de kaydetti.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerek, kararına, yok”, “bmgk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ata Eyer Gerek Eyere Er Gerek Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:37
Bmgk'nın Suriye Toplantısı Sona Erdi Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Nisan 2012 23:13