IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2014, 22:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AB'den İsrail'e çağrı




Avrupa Birliği, İsrail'e "kutsal mekanlara tam saygı göstermesi" çağrısında bulundu. Kararda, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni konutlar inşa etmeye hazırlanmasından da derin esef duyulduğu belirtildi.

Brüksel'de toplanan AB dışişleri bakanlarının onayladığı kararda "AB, özellikle Kudüs'teki Harem-i Şerif bölgesinde kaygı verici gelişmelerden ve tekrarlayan şiddet içeren çatışmalardan endişelidir. AB kutsal mekanlara tam saygı çağrısı yapıyor. Statükoda herhangi bir değişiklik, derin istikrarsızlık etkisi oluşturacaktır" ifadesi kullanıldı.

AB dışişleri bakanları, Kudüs'teki Müslüman kutsal mekanlarının hamisi Ürdün'le İsrail'in, Kudüs'teki tansiyonu düşürmek için uzlaştığı somut tedbirlerin hızla ve etkin şekilde uygulanmasını talep etti.

Kararda İsrail'in Filistin toprağı olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni konutlar inşa etmeye hazırlanmasından derin esef duyulduğu da belirtildi. Bu durumun yakından takip edildiği ve iki devletin, çözümün uygulanabilirliğini muhafaza etmek için yeni önlemler alınabileceği dile getirildi.

AB kararında, Yahudi yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğu tekrarlandı ve İsrail'e "iki devletli çözümü doğrudan tehdit eden kararlarından geri dönmesi" çağrısı yapıldı.

Gazze'ye uygulanan blokajın kaldırılması çağrısında da bulunan dışişleri bakanları, İsrail ve Filistin'in iki devletli çözüme bağlılığının AB ile ilişkilerini etkileyeceğini belirtti.

Kudüs'te gerginlik, İsrail askerinin Yahudi bir hahama suikast girişiminde bulunduğu gerekçesiyle eski bir Filistinli esiri öldürmesinin ardından tırmandı. İsrail silahlı saldırının ardından Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatma kararını 'savaş ilanı' olarak nitelendirdi. İsrail 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa'yı Müslümanlara kapatmış oldu. Olay üzerine gerginlik iyice tırmandı ve İsrail askerleri her gün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

6 Kasım'da Mescid-i Aksa'nın avlusuna yaklaşık 100 Yahudi'nin girişine izin verilmesinin ardından çıkan olaylara müdahale eden İsrail askerlerinin Filistinlilere plastik mermiyle ateş edip, ses ve gaz bombalarıyla müdahale etmesi sonucu 27 kişi yaralanmıştı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abden, çağrı, İsraile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'li Bakandan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi Desmont Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 09:24
İsrail Cumhurbaşkanı: İsrail toplumu hasta Seth Haber Arşivi 0 20 Ekim 2014 14:58
İsrail'den İnterpol'e Çağrı: Mavi Marmara Kararını Reddet! Elysian Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2014 14:53
ABD'den Türkiye Ve İsrail'e Çağrı.. Düş Haber Arşivi 0 10 Eylül 2011 14:40