IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'den Kudüs baskını açıklaması




İsrail Başbakanı Netanyahu: "İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz"


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin, "İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" dedi.

Netanyahu basına yaptığı açıklamada, "Sinagoga düzenlenen saldırı,Hamas ve Ebu Mazen'in (Mahmud Abbas) kışkırtmaları ve uluslararası camianın bunu sorumsuz biçimde yok saymasının sonucudur. İbadet etmeye gelen Yahudi vatandaşlarımızın acımasızca öldürülmesine sert şekilde cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.
"EYLEMİ DÜZENLEYENLER AMCA ÇOCUĞU"

İsrail polisi, Kudüs'teki sinagoga silahlı saldırıyı düzenlediği öne sürülen iki kişinin "amca çocuğu" olduğunu açıkladı.

İsrail Polisi Arap Medyası Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga saldırı düzenleyen iki kişinin, Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mukebber semtinde yaşayan amca çocukları olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin ismine dair bilgi verilmedi. Ancak görgü tanıkları, saldırganların Gassan Ebu Cebel ve Adiy Ebu Cebel olduğunu iddia etti.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 İsraillinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesindeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

11 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

Bu arada İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 11 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin, "şiddet ve terör olaylarına karıştıkları, sivillere ve askerlere karşı molotof ve patlayıcı madde kullandıkları şüphesiyle" Batı Şeria'da 11 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli bulunduğu kaydediliyor.

KERRY "SALDIRIYI KINIYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Kudüs'ün, Har Nof bölgesinde bir sinagogda 4 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan baltalı ve bıçaklı saldırıyı kınadı.

İlk gelen haberlere göre iki kişi oldukları belirtilen saldırganların güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtilirken, olayın hemen ardından bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kudüs'teki sinagoga yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti ve Filistinli yetkililere 'ateşe körükle gitmeme' çağırısında bulundu.

Kerry, "Bu tür bir saldırının insan davranışı içinde hiçbir yeri olamaz" dedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise, sinagoga yapılan baltalı ve bıçaklı saldırının ardından, saldırının bedelinin çok ağır olacağını söyledi.


sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, baskını, kudüs, İsrailden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'in Kudüs'te yeni yerleşim birimi inşası kararına onay Seth Haber Arşivi 0 27 Ekim 2014 12:34
Lütfü Elvan'dan İsrail açıklaması Seth Haber Arşivi 0 23 Temmuz 2014 23:07
İsrail'den flaş 'Kürt' açıklaması Seth Haber Arşivi 3 26 Haziran 2014 22:45