IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Tertipçilik' tartışması mahkemeye taşındı




Askerleri silah altına alma sırasını ifade eden “tertip” Ege Ordu Komutanlığı Kışlası’nda eziyete dönüşünce 7 asker bir üst tertipteki 11 askerden şikayetçi oldu.
Ege Ordu Komutanlığı Lojistik Destek Takım Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerler arasında yaşanan "tertipçilik' mahkemeye taşındı. Davaya konu olan olay; 2 Haziran 2013 tarihinde Ege Ordu Komutanlığı Lojistik Destek Komutanlığı'nda yaşandı. Askerlik görevini yapan 93/1 tertip Mustafa G., Fatih Y., Kani Y., Bayram T., Ahmet E., Tugay Ç. ve İzzettin O., savcılığa başvurarak bir üst tertipleri olan Ferhat B., Habip Ç., Erkan K., Ercan Y., Ahmet T. ve Ahmet A.'nın baskısına uğradıklarını, takım komutanlığı berberhanesinde zorlama ve tehditle saçlarının keyfi ve eziyete varan muamelelerle bir numara tıraş edildiğini ileri sürdüler.
GECE TUVALET TEMİZLETTİLER

Şikayetçi 7 asker, üst tertip 92/4'ten Erkan K., Ahmet T., Habip Ç., Ferhat B., Ercan Y. ve Ahmet Ç.'nin farklı yer ve zamanlarda gece kendilerini yataklarından kaldırıp çek pas ile tuvalete döktükleri suyu kupkuru olana dek temizlettiklerini de iddia etti. Yine aynı kişilerin farklı yer ve zamanlarda mıntıka temizliği zamanı dışında keyfi olarak kendilerine temizlik yaptırdıklarını, bunu da Yusuf K., Burak B., Burak K. ve Toros B.'ye uygulattıklarını öne sürdüler.
RANZALARIN ALTINDA SÜRÜNDÜRDÜLER

Savcılığa verdikleri şikâyette 7 asker, üst tertipten 1 askerin kendilerini yataklarından kaldırıp tuvalete ceza temizliğine sokmanın yanı sıra, başlarında bekleyerek bozuk para ile camlara ve pisuvarlara vurduklarını "Hadi lan, mal mısınız lan" diye bağırdıklarını da anlattılar. 7 asker, üst devre olan 11 askerin bazı askerleri, koğuşlarındaki ranzaların altında süründürdüğüne, yanaşık düzen eğitim yaptırdığına da şikâyet dilekçelerinde yer verdiler.
ALT DEVRELERİNE KARŞI EZİYET

Savcılık askerler Ercan Y., Yusuf K., Erkan K., Ferhat A., Ahmet A., Ahmet T., Burak B., Habip Ç., Burak K., Ahmet Ç. ve Toros B. hakkında "alt devrelerine karşı eziyet" suçunu işledikleri gerekçesiyle 3'er yıl 6'şar aydan 8'er yıl 3'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kaynak: Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mahkemeye, tartışması, taşındı, tertipçilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınıf başkanlığı seçimi mahkemeye taşındı AngeL Haber Arşivi 1 26 Eylül 2013 21:39
"Eski - Yeni" Tartışması, (Abes-Muktebes Tartışması), Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 07 Kasım 2011 12:17
Yavşak kavgası mahkemeye taşındı wHiSkEy Haber Arşivi 0 26 Aralık 2010 20:27
Hasta ile doktorun kene tartışması adliyeye taşındı Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:56