IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
EPDK uyardı indirim geldi




EPDK, dağıtıcı ve bayi kâr marjında yeni metodolojiye uymayan şirketleri bir yazıyla uyardı. Akşam saatlerinde ise akaryakıt dağıtım şirketleri benzin fiyatlarında 11 kuruş indirime gidildiğini açıkladı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, dağıtıcı ve bayi marjlarının mevzuatta belirlenen kriterlere ivedilikle uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi. Petrol Piyasası Kanunu'nun 10'uncu maddesi gereğince daha önce iki defa tavan fiyat uygulamasına gidildiğini hatırlatan kurum, akaryakıt fiyatlarının takibi için bu ay "Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı" alındığı kaydedildi. Yazıda, petrol piyasasındaki fiyatlandırma uygulamalarının incelenmesi sonucunda yurtiçi dağıtıcı ve bayi marjlarının "Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı"nın 3'üncü ve 5'inci maddesinde sayılan kriterlere kıyasla yüksek seyrettiği tespitine yer verilerek, bu durumun hem benzin hem de motorin için geçerli olduğu vurgulandı. Yazıda, motorin fiyatlarında farkın çok daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

FİYAT 11 KURUŞ İNDİ
Yazıda, Türkiye'deki dağıtıcı ve bayi paylarının ikinci tavan fiyat uygulamasının bitmesinden bu yana CIF fiyatlardaki değişimlerle bağlantısız olarak yukarı eğimli hareket ettiği belirtildi. Dağıtıcı ve bayi marjlarının Petrol Piyasası Kanunu 10'uncu maddesi ve "Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı"nda belirlenen kriterlere ivedilikle uygun hale getirilmesi gerektiği belirtildi. EPDK'nın uyarı yazısının hemen ardından akaryakıt dağıtım şirketleri fiyatlarda indirime gitti. Dün gece yarısından geçerli olacak şekilde 11 kuruşluk indirim yapıldığı açıklandı. Buna göre, İstanbul ve Ankara'da 4 TL 75 kuruş olan benzinin litresi, 4 TL 64 kuruşa indi. İndirimden önce 280 TL'ye dolan 60 litrelik depo, artık 270 TL'ye dolacak.

'TÜKETİCİ HAKKINI GÖZETİRİZ'
EPDK Başkanı akaryakıt fiyat oluşumlarında tüketici haklarını gözetiriz piyasayı titizlikle izlediklerini bildirmişti. Yılmaz, dağıtım payını kendilerinin ilan etmeyeğini belirterek, "İngiltere'de 30 kuruş fark varken, bizde 45 kuruş olması doğru mu?" demişti.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
epdk, geldi, indirim, uyardı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
EPDK'dan para cezası Seth Haber Arşivi 0 30 Ekim 2014 12:41
Akaryakıta indirim geldi Seth Haber Arşivi 0 22 Ekim 2014 00:31
Akaryakıta indirim geldi MasteR06 Haber Arşivi 0 19 Mart 2014 17:20
EPDK'dan ültimatom MasteR06 Haber Arşivi 0 09 Mart 2014 20:57
Benzine indirim geldi Violent Haber Arşivi 1 24 Nisan 2012 11:26