IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2014, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrikli işkenceyi penseyle anlattılar.




Fatih'te Bangladeş uyruklu Farid R.ve Ahmet B.'ye akıl almaz işkenceler yaparak paralarını alan ve işkence seslerini Bangladeş'teki ailelerine dinleten ikisi Türk 3 sanığa ceza yağdı.
Bugüne kadar yakalanamayan iki sanık hakkında yakalama kararı çıkartan mahkeme, yağma, eziyet, rehin alma ve örgüt kurma suçlarından 3 sanığı 38'er yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Rehin tutulduğu evde gördüğü işkence sahnelerini eline aldığı pense ve sopayla anlatmaya çalışan mağdurlar kendilerine elektrik verildiğini iddia etmişlerdi. Bir aydır gördüğü işkence yüzünden defalarca bayılan ve sanıkların 'öldü' diye bıraktığı mağdurlardan Ahmet B., bir evin bahçesinde baygın vaziyette kanlar içinde bulunmuştu.
BANGLADEŞ'TEKİ AKRABALARINDAN PARA İSTENDİ

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl açılan davaya göre Bangladeş uyruklu Ahmet Belal, Fatih Kocamustafapaşada bir evin bahçesinde baygın vaziyette ve kanlar içinde bulundu. Tercüman vasıtasıyla ifadesi alınan Ahmed B., bir aydır rehin tutulduğu evi ve diğer noktaları gösterince polis düğmeye bastı. Mağdur Ahmed Belal'in iddiasına göre 25 Temmuz 2013 günü Yenikapı'da bir markete girmişti. 4 kişi Ahmed B.'nin yüzüne bir şey geçirip döverek bayılttılar. Uyandığında kendisini başka Bangladeşli rehinelerle birlikte bulan Ahmed B., tam bir ay bu evde rehin tutuldu. Elektrikli işkence gören, kulağının penseyle çekildiğini ve defalarca sopayla dövüldüğünü iddia eden Ahmed B., gördüğü işkenceler sonucu defalarca bayıldı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayıldıktan sonra tekrar işkence yapılan Ahmed B.'den para istendi. Ahmet B.'de şüpheliler Ahmed Osman, Ceyhan Yeşilırmak, Muhammed Elbine, Mehmet Siverekli ile halen yakalanamayan Mohamad Shıraz ile İsmail Koyunbakan'a kemerinde sakladığı 1500 lirayı verdi. 10 bin avro isteyen şüpheliler, Ahmed B.'nin Bangladeş'te yaşayan kız kardeşine telefon açarak belirtilen hesaplara paraların yatırılmasını istedi. Kız kardeşi de iki hafta içinde bulduğu 2 bin avroyu İstanbul'da rehin tutulan ağabeyinin serbest bırakılması için gönderdi. Ancak sanıklar gönderilen bu paranın az olduğunu belirterek Ahmet B.'yi serbest bırakmadılar. Ellerini kelepçelediler, işkence seslerini Bangladeş'teki yakınlarına dinlettiler. Defalarca bayılıp ayıltılan Ahmed B.'yi 'öldü' diye düşünen sanıklar, onu bir odaya bırakıp kapısını açık bıraktılar. Kendine geldiğinde kapının açık olduğunu gören ve kendisini dışarı atan Ahmed B., elleri kelepçeli, sol kolu sargılı bir şekilde Kocamustafapaşa semtinde bir evin bahçesinde kanlar içinde bulundu.
2.5 MİLYON TAKA İSTEDİLER

Ahmed B. gibi yurtdışında kaçmak isteyen mağdurlardan Farid R.'de 6 Bangladeşli arkadaşıyla Fatih'te bir evde saklanıyordu. Farid R., sanıklardan 'Tito' diye bildiği Muhammed Elbine'yle birlikte aynı binada kalıyordu. Geçtiğimiz Şubat ayında 'Tito', 'muhabbet edelim' diye Farid R.'yi dışarıya çağırdı. Kapıda hazır bekleyen araçta Tito ve diğer sanıklardan Ahmed Osman ile birlikte 2 Türk vardı. Pasaportunun olmadığını bilen 2 Türk, 'polisiz' diyerek Farid R.'yi arabaya bindirdiler. Sanıklar ağzını kapatarak bir eve götürdükleri Farid R.'yi defalarca dövdüler. Bangladeş parasıyla 2.5 milyon taka (70 bin TL) isteyen sanıklar, lastik iple ellerini ve ayaklarını bağladıkları Farid R.'ye defalarca işkence yaptılar. Aynı odada 2 Bangladeşliyle birlikte işkence gören Farid R.'nin de Bangladeş'teki akrabaları arandı. Bangladeş'teki ağabeyi 13 bin lira, Farid R.'nin Çunnu adındaki arkadaşı da 1400 lira gönderdi. Yaklaşık bir ay işkence gören Farid R.'de daha sonra bir parka bırakıldı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



3 SANIĞA 38'ER YIL AĞIR HAPİS

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz ay karara çıkan davanın gerekçeli kararında, sanıklardan Ahmed Osman, Farid R.'yi 6500 avro karşılığı Avrupa'ya götürme bahanesiyle dolandırıp kaçırdığını kabul etti. Ahmed Osman ifadesinde, "Ben Farid'i Yunanistan ve başka ülkelere götüreceğimden bahisle para almadım" dedi. Muhammed Elbine de, "İşkence yapmadım. Kaçırılmalarına yardım etmedim. Ayrıca benim (Tito) diye bir lakabım da yoktur" dedi. Diğer sanık Ceyhan Yeşilırmak da kimseye işkence yapmadığını ve mağdurların kaçırılmasına yardım etmediğin mahkeme aşamasında anlatarak beraatını istedi. Sanıklardan Mohamad Shıraz ile İsmail Koyunbakan'ın bugüne kadar yakalanamadıkları için ifadeleri alınamadı. Mahkeme bu iki sanığın yakalanmalarının beklenmesine karar vererek tutuklu diğer 3 sanığa ceza yağdırdı. Mahkeme, 'silahla birden fazla kişi ile birlikte konutta geceleyin yağma, eziyet etme, cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, örgüt kurma ve kurulan bu örgüte üye olma suçlarından ceza yağdırdı. Mahkeme, sanıklardan Mehmet Siverekli'nin beraatına karar verdi. Diğer sanıklar Ceyhan Yeşilırmak, Muhammed Elbine, Ahmed Osman'a 38'er yıl ağır hapis cezası verdi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattılar, elektrikli, işkenceyi, penseyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Guantanamo'da işkenceyi perdeleme fotoğrafı PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:43