IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2014, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eşini benzinle yakan kocaya 16 yıl




Tuzla'da geçen Nisan ayında eşi Gönül Çalışkan'ı(36) benzin dökerek yaktığı iddia edilen Salih Çalışkan "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Geçtiğimiz Nisan ayında Tuzla'da meydana gelen olayda, inşaat işlerinde çalışan Salih Çalışkan, boşanma aşamasında olduğu eşi Gönül Çalışkan'ın evinin yakınında bulunan inşaat alanından çıkıp takip etti. 4 aydır ayrı yaşadığı eşinin kendisini takip ettiğini anlayan Gönül Çalışkan kaçmaya başladı. Ancak eşi tarafından yakalanıp yüzüstü yere yatırıldı.

Salih Çalışkan, yanında pet şişede getirmiş olduğu benzini eşi Gönül Çalışkan'ın kafasına ve vücuduna döktükten sonra çakmağını çakarak ateşledi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Salih Çalışkan'ın, eşi Gönül Çalışkan'ı, 'yaşamını tehlikeye sokacak ve basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek' şekilde yaraladığı kaydedilerek, Salih Çalışkan hakkında, resmi nikahlı eşini, "Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Öldürmeye Teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Salih Çalışkan ilk duruşmada, "Olay günü çocuklarımı görmek için etrafta dolaşıyordum. Benzini nereden ve ne zaman aldığımı hatırlamıyorum. Üzerine benzin döktüm ama zarar verme kastım yoktu. Kendime zarar verme düşüncem vardı. Beni çocuğumla görüştürmüyordu. Ben adam değil miyim? Beni adam yerine koymuyordu" derken, Gönül Çalışkan ise, "arkama döndüğümde, 'bunu senin yanına bırakmam demiştim' diyerek üzerime benzin döktü. Kaçmaya çalıştım ama darp ederek yere yatırdı ve saçlarımın aralarını açarak, 'biraz da buralara dökeyim oh' diyerek beni yaktı" şeklinde ifade verdi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Salih Çalışkan ve müşteki Gönül Çalışkan ile taraf avukatları katıldı. Gönül Çalışkan, duruşma salonuna yüz maskesi, eldiven ile katıldı. Duruşmada söz alan sanık avukatı Nil Yurdakul, olayın ağır haksız tahrik altında işlenmiş tatsız bir konu olduğunu ve müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Gönül Çalışkan'ın avukatı Mehmet Zahir Kızılay ise, sanığın 2 pet şişe benzin alarak eşinin yanına gittiğini belirterek, "Sanık bu eylemi planlamıştır. Olay esnasında ve sonrasında da pişmanlık göstermemiştir. Müvekkilim sokaklara çıkamıyor. Olayın travmasını her an yaşıyor ve aynalara bakamıyor" diye konuştu.

YAPTIKLARIMDAN ÇOK PİŞMANIM

Duruşmada son sözü sorulan sanık Salih Çalışkan, olayı tasarlayarak eşinin yanına gitmediğini belirterek, "Olay yerine planlı gitmedim. Sırf korkutmak için gittim. 'İmdat' diye bağırınca panikle üzerine döktüm, ateşledim. Öldürme kastım yoktu. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım" dedi.
Mahkeme Heyeti, Salih Çalışkan'ı, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezasına çarptırdı. Suçun "teşebbüs" aşamasında kaldığını ve sanığın duruşmadaki hal ve tavırlarının lehine indirim sebebi olduğunu belirten Mahkeme heyeti, Salih Çalışkan'ı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
16, benzinle, eşini, kocaya, yakan, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık