IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2014, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Topçu Kışlası için halk karar verecek




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tartışma konusu haline gelen Topçu Kışlası'na ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan açıklamada 'Mahkeme olur verse de halk oylaması yapılacak' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Topçu Kışlasının bazı basın yayın organlarında yeniden gündeme gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

" Söz konusu projeye ilişkin, mahkemenin vereceği "yapılamaz" kararı doğrultusunda projenin iptali, "yapılabilir" kararı doğrultusunda ise "yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi" yönündeki irade geçerlidir" ifadesi kullanan

İBB açıklamada şunlara değindi;

"Taksim Topçu Kışlası Restitüsyon Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen Stratejik Plan'daki projeler bölümünde yer alması nedeniyle ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur…

Taksim Topçu Kışlası Restitüsyon Projesi ile ilgili olarak, devam eden dava sonucunda mahkemeden "yapılamaz" kararı çıkması halinde projenin iptal edileceği "yapılabilir" kararı çıkması durumunda yeniden değerlendirmeye alınacağı, projenin devamı yönünde bir karar alınması halinde bile bunun halkoyuna (plebisit) sunulacağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından ifade edilmişti.

Taksim Topçu Kışlası ile ilgili Kurul"un "İstanbul ili, Beyoğlu İlçesi, 751 ada, 1-2-3-4 parsellerde bulunan ve yerinde mevcut olmayan "Taksim Kışlası"na ait iletilen bilgi-belgelerden, 2863 sayılı Yasanın 6. maddesinde belirtilen özellikleri taşıdığı anlaşıldığından korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmesine, koruma grubunun 1 olarak belirlenmesine, ne şekilde ihya edileceği ile ilgili olarak restitüsyon ve rekonstrüksiyon projelerinin Taksim Meydanı Kentsel Tasarım Projeleri ile bir bütünlük içerisinde değerlendirilmesine … karar verildi" şeklindeki 09.02.2011 tarih ve 4225 sayılı kararı gereğince Taksim/Topçu Kışlası "Beyoğlu İlçesi, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'na işlenmişti.

Her ne kadar bu plan İstanbul 1.İdare Mahkemesi'nin 2012/778 E., 2013/1084 K. sayılı ve 06.06.2013 tarihli kararı ile iptal edilmişse de, karar temyiz ve tashihi karar yapılmış olduğundan henüz kesinleşmemiştir.

Bu nedenle, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş'ın ifade ettiği "Mahkeme Süreci" henüz tamamlanmadığı için belediyenin bu projeye ilişkin yeni bir karar vermesi de söz konusu değildir…

Böylelikle daha önceki yatırım programları ve planlarında yer alan diğer projeler gibi Taksim Topçu Kışlası Projesi'nin de 2014-2019 Stratejik Planında yer alması rutin ve teknik bir uygulamadan ibarettir.

Söz konusu projeye ilişkin, mahkemenin vereceği "yapılamaz" kararı doğrultusunda projenin iptali, "yapılabilir" kararı doğrultusunda ise "yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi" yönündeki irade geçerlidir… "

sabaah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Kasım 2014, 15:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Topçu Kışlası için halk karar verecek




Hala onca şeyden sonra Topçu Kışlası..ilginçleşmeye başladık Ülke olarak..

 

Alt 19 Kasım 2014, 15:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Topçu Kışlası için halk karar verecek




Saçma sapan işler, olan onca şeyden, giden canlardan sonra hâlâ pişkin pişkin bundan bahsediyorlar, ben sizin insanlık anlayışınıza.
Halk karar verecekmiş, halk kararını 31 Mayıs 2013'te verdi, bilmem hatırlıyor musunuz? Daha net bir karar mı olabilir? Ha pardon, bunu istemeyenler halk değildi, çapulculardı, şimdiki oylamaya katılacaklar sizinkiler olur. Tabii ya, ne halk ama!
Mahkeme kararı olsa ne olur, ülkenin Cumhurbaşkanı mahkeme kararıyla yasak denilmesine rağmen sarayını dikmiş, meydan okumuş, kuyrukları mı mahkeme kararı tanıyacak.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
halk, icin, karar, kışlası, topcu, verecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Topçu Kışlası artık imkansız yaSmin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2014 11:52
TSK 40 General İçin Karar Verecek Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 15:55