IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cenaze üzerinden utanç verici istismar




Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesi'nin tüm ülkenin yüreğini yakan Ermenek'teki faciayı bile istismar aracı olarak kullandığı ortaya çıktı.

Gazetenin, faciada yaşamını yitiren 18 işçinin yetimlerine ve ailelerine maaş bağlanamayacağı yalanı SGK yetkililerince ifşa edildi. SGK, henüz cenazeler çıkarılamadığı için maaş bağlanmadığını, çıkarıldıktan sonra maaşların bağlanacağını açıkladı.
MADENDEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN AİLELERİNİ MAAŞ BAĞLANDI

Zaman'ın manşetinden duyurduğu, "Soma faciasından sonra çıkarılan 'torba yasa' ile kişiye özel düzenleme yapılması Ermenek'teki maden kazasında ölenlerin yakınlarını mağdur etti. Yasa ile ölüm aylığı verilecek iş kazası mağdurları sadece Soma ile sınırlı tutuldu. Ermenek'te yetim kalan 36 çocuk aileleri maaşsız kaldı" şeklindeki habere SGK yetkilileri şu yanıtını verdi: "Torba yasa maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin eşlerini, çocuklarını ve aile fertlerini kapsıyor. Ermenek'te olayın üzerinden yaklaşık 26 gün geçmiş. Bugüne kadar ocaktan cansız bedenleri çıkarılan işçilerin ailelerine maaş, ölüm yardımı bağlandı. Yasal olarak henüz ölmediği kesinleşmeyen birisine maaş bağlanması, iş kazası statüsüne sokulması mümkün değil. Temennimiz işçilerimizin sağ kurtulması. Ancak ocaktan cenazeleri çıkarsa, bu kardeşlerimizle ilgili de gerekli araştırma yapılıp, eş, çocuk ve anne babaya yasa gereği maaşları bağlanacak."

HİÇKİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Ocaktan cenazesi çıkarılan Tezcan Gökçe'nin 75 yaşındaki gözü yaşlı annesi Ayşe Gökçe'ye ('Oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı' diyerek tüm Türkiye'yi ağlatmıştı) de devletin şefkat elini uzattığını aktaran SGK yetkilileri, "Yaşlı annenin muhtaçlık durumu için kendisinden dilekçe alınarak aylık bağlanacak. Ayrıca, ölen oğlu Tezcan Gökçe'ye ise 1349 TL maaş bağlandı. Maaşı eşi ve çocukları kullanacak. Yaşamını yitiren ve ocaktan çıkarılan şehit 10 madenciden 9'una aylık bağlanma işlemi de tamamlandı. Bir madencinin ise Bağkur aylığı olduğu için inceleme yapılıyor. İnceleme kısa sürede tamamlanacak. Hiçbir şehit ve yakını mağdur edilmeyecek. İlk günden beri psikolojik destek verdik. Her türlü ihtiyaçları karşılanması için tüm olanaklar seferber edildi" bilgisini verdi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cenaze, istismar, utanc, verici, Üzerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Utanc Verici Feronia IF Ekstra 6 30 Ağustos 2011 09:27
Utanç verici birincilik Feronia Haber Arşivi 3 11 Nisan 2011 17:04
Utanç verici teklif JB Haber Arşivi 0 12 Aralık 2010 19:34