IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 19:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Risale-i Nur’a en büyük haksızlığı yapan CHP’dir!




50 yıldır Bediüzzaman’ın adım attığı her yere giderek hayatını kaleme alan Araştırmacı Yazar Necmettin Şahiner ile CHP döneminde Bediüzzaman ve eserleriyle yapılan zulmü ve Sait Nursi'nin hayatındaki bilinmeyenleri konuştuk.

Risale-i Nur Araştırmacısı Necmettin Şahiner, CHP'nin Risale-i Nur Külliyatı yasaklanıyor diye Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi hakkında "Said-i Nursi'ye en büyük zulmü yapan CHP'dir. Oysa Risale-i Nur ve İslam için bahar asıl şimdi gelmiştir." dedi.

Risale-i Nur neşriyatıyla ilgili olarak yapılan son yasal düzenleme korsancılar ve tahrifatçıları engellerken, CHP konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştü. Said-i Nursi ve Risale-i Nur neşriyatı konusunda akla ilk gelen isimlerde olan Necmettin Şahiner, bu konuda sicili hiç de temiz olmayan CHP'nin bu hamlesini değerlendirdi.

Şahiner, olayın ironik bir hal aldığını belirterek CHP döneminde Said-i Nursi'nin çektiklerini anlattı. CHP döneminin Risale-i Nur neşriyatı için bir zulüm dönemi olduğunu dile getiren Şahiner "Devlet arşivlerini bir bir taradım. Ve alınan kararların hepsini belgeli şekilde dosyaladım. İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanı, Seyfettin Günaltay ve Hasan Saka'nın Başbakan olduğu dönemlerde Risale-i Nur'ların yok edilmesi, toplatılması kararlarının alındığını. Ne acılar çektirildiğini gördüm." dedi.
ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR BAHAR GELDİ!


Şahiner, Risale'lerin AK Parti iktidarı döneminde hak ettiği muameleyi görmeye başladığını da aktaran Şahiner, "Allah'a çok şükür bahar günleri geldi. Bugün bakıyorsunuz Risale-i Nur'lar dünyanın bir çok yerinde adını bile bilmediğimiz ülkelerde 55 dilde yayınlanıyor. Okunuyor." şeklinde konuştu.
CHP'NİN DEMOKRASİSİ DE HÜRRİYETİ DE YALAN!


CHP'nin Risale-i Nur ve Said-i Nursi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu son derece sahte bulan Şahiner bu konuda şunları söyledi: "Bugün bakıyorsunuz her şey çok değişti. Halk Partisi, Risale'lerin basılması noktasında konuşuyor. Yahu Türkiye'de 80 yıldır doğrular konuşulmuyordu. Yazılmıyordu. Yeni yeni yazılmaya başladı. Ama CHP'nin söylediklerinin hepsi yalan. Onların İslam'a Said-i Nursi'ye yaptıkları zulümler ciltlere sığmaz. Bu yüzden şu an yaptıkları da tamamen yalandan ibaret. CHP'nin demokrasisi de hürriyeti de yalan!."

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bÜyÜk, chp’dir, en, haksızlığı, nur’a, risalei, yapan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anadolu’yu Vatan Yapan Büyük Randevu Zen Tarih 0 21 Mayıs 2014 07:17
Risale-i Nur'u Yazmak Zen İslamiyet 0 06 Aralık 2012 18:23