IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rus - Ukrayna gerilimi tırmanıyor




Rus ordusunun hareketliliği Ukrayna'yı endişelendirdi. Ukrayna Büyükelçisi Korsunsky: "Saldırı planlanıyor olabilir ama biz hazırız" dedi.

Rus askerlerinin, tank ve askeri teçhizatının geçtiğimiz iki hafta içinde yoğun olarak Ukrayna'ya konuşlandırılmasının ardından, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun 'Savaşa hazırız' açıklamasını değerlendirdi. İki hafta içinde yaklaşık 7-8 bin Rus askerin, Ukrayna sınırından geçerek ülkenin doğusuna konuşlandığını söyleyen Korsunsky, "Bir saldırı planlanıyor olabilir. Biz de böyle bir duruma hazırız. Savunmamızı ve askeri birliklerimizi hazır bulunduruyoruz. Ancak bizim barış istediğimizin altını çizmeliyim. Eğer Rusya tarafından bir saldırı gerçekleşirse, cevap veririz. Ancak sorunun diplomatik yollarla çözülmesi birinci tercihimiz" dedi.

Ukrayna'daki son gelişmeler ve Türkiye ile ilişkileri Sabah'a değerlendiren Korsunsky, Herson bölgesinde yaşamak zorunda bırakılan Kırımlı Tatarlar'ın Türkiye ve Ukrayna'ya bağlılıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

KIRIMLI TATARLARIN TÜRKLERE İHTİYACI VAR

Kırımlı Tatarların Herson'da tutunabilmeleri ve geçici olarak ev yapabilmeleri, okullar, camiler gibi altyapıları kurabilmeleri için Türklerin yardımlarına ihtiyaçları var. Çünkü Kırım'a dönmek istiyorlar. Şuan onlara bir yerleşke sağlandı ancak aileleri ile birlikte on bin insanın evlerinden ayrılıp burada başka bir hayat kurmaları çok zor. Zaman ve para istiyor. Türkiye yardım edebilir. Biliyoruz ki Türkiye Suriyeli mültecilere yardım için her şeyi yapıyor. Suriyeli mülteciler ile karşılaştırıldığı zaman, bu sayı çok küçük görünebilir ama Kırımlı Tatarlar Türkleri seviyor ve onlar zaten Kırımlı Türkler. Müslüman oldukları, Kırımlı Tatarlar oldukları için Ruslar tarafından sürüldüler. Baskıcı Sovyet sistemine tekrar geri döndürüldüler. Artık, etnik ve dini kimliklerini göstermekten korkuyorlar."

TANAP HAYATA GEÇİRİLİRSE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK

Ukrayna'nın enerji kaynaklarını çeşitlendirmesi gerekiyor. Amerika'nın kaya gazı ile piyasaya girmesiyle, her şey değişecek. Çünkü Avrupa'da şuan üç yeni LNG terminali kuruldu ve önümüzdeki yıl bu sayı 5'e çıkacak. Dolayısıyla Amerika'dan Kuzey Denizi'ne kadar ucuz gaza sahip olabileceğiz. Ukrayna kaynaklı kaya gazı çalışmaları ise şuan Donetsk ve Luhansk'ta ki gerilimden kötü etkileniyor. Ancak biz Türkiye, Slovakya, Bulgaristan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile mevcut altyapıları kullanma konusunda görüşmelere devam edeceğiz. Türkiye en az altı doğalgaz kaynağı bulunduğu için çok şanslı. Önümüzdeki birkaç yıl bizim için zor olacak ancak TANAP hızlı bir şekilde hayata geçirilirse çok şey değişecektir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerilimi, rus, tırmanıyor, ukrayna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemen'de şiddet tırmanıyor Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:15
Gram altın 100 liraya tırmanıyor PassioN Haber Arşivi 1 01 Şubat 2012 20:50