IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 19:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu




Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında ''paralel yapı'' iddialarını hatırlatarak Afrika ülkelerini uyardı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Afrika her zaman Türkiye için dostlarının, kardeşlerinin toprağı olmuştur. Türkiye son bin yıl içinde Osmanlı ve Selçuklu devleti gibi iki büyük devlete sahip olmuştur. Biz kendimizi Afrika ile aynı geminin yolcuları olarak hissettik. Çıkar odaklı bakanlardan olmadık.

İnsani vicdani nazarla yaklaştık. Afrika'nın başarılarını da kendi başarımız olarak gördük bununla iftihar ettik. Türkiye Afrika'da çok yönlü bir politika izliyor. Enerji ve ulaştırma gibi konularda daha derin işbirliğine hazırız. Afrika'daki yatırımlarımızın toplamı 6 milyar dolara ulaştı. Türkiye'nin Ebola salgınıyla mücadele için Afrikalı dostlarımıza şimdiye kadar yaptıklarımıza ek olarak 5 milyon dolarlık ilave bir kaynak ayırdığını açıklamak istiyorum.

AFRİKALILARA 'PARALEL' UYARISI

Bazı Afrika ülkeleri ile Türkiye arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunu da dikkatle izliyoruz.

Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz.

Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Afrika Kıtasının yaşadığı dönüşümden çok büyük mutluluk duyuyoruz. Biz kendimizi Afrika ile aynı geminin yolcuları hissettik. Afrika'nın yaşadığı acılara insani olarak yaklaştık. Başarılarıyla da onur duyduk. Tıpkı Osmanlı da olduğu gibi Afrika halklarını kader ortağımız olarak gördük.
Başbakanlık görevimde Afrika ile ilişkilere önem verdik. Kıta ile ilişkileri yoğunlaştırma gayreti içinde olduk. 2009 yılında Türkiye'nin Kıta da 12, Afrika'nın ise Ankara'da 10 Konsolosluğu bulunuyor.

Ortaklığımızın sağlam temeller içinde ilerlemesi zamanı. Afrika ülkeleriyle bir çok alanda gelişmeler sağlayarak açılım sürecini tamamladık.
Her yıl Türkiye ile Afrika arasında kültür turizm açısından 200 bini aşan rakamlara ulaştı. Bu sayı her yıl artıyor ve artmaya da devam edecek. Afrika'da yatırımlarımızın toplamı 6 milyar dolara ulaştı. Son dönemdeki EBOLA salgını ile zor dönemler yaşandı. Türkiye salgın ile Afrikalı kardeşlerimize 5 Milyon dolar kaynak ayırdı. Sağlık alanı Afrika ile ilişkilerimiz açısından son derece önemli.
Afrika artık küresel alanda ağırlığı giderek artan siyasi ve ekonomik olarak gelişen bir kıta. Gelişmelere ağırlığını koymaya devam edecek. Giderek daha etkin rol oynayacağı açıktır. İnsan hakları ile sorunların aşılması için önemli gelişmeler kaydetti.
Afrika birliği ile yeni projelerde işbirliğine hazırız.

Eğitim ve insani yardım adı altında tehdit oluşturan örgütlere karşı mücadeleye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu zirve yeni bir dönüm noktası olacak. Üçüncü zirve için hazırız ve sabırsızlanıyoruz. Zirve'nin başarılı geçeceğini temenni ediyorum Şahsım Ülkem ve Milletim adına sizleri selamlıyorum.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı, erdoğan, konuştu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de konuştu Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 00:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ilk Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 18:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 11:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM iklim zirvesinde konuştu yaSmin Haber Arşivi 0 23 Eylül 2014 20:18