IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Goldman Sachs 2015 yılını yorumladı




Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından ABD’li Goldman Sachs, 2015 yılının falına baktı.

Goldman Sachs'a göre 2015'in en önemli gündem maddelerinin başında, küresel ekonomik iyileşmenin hızı olacak. Bankaya göre ABD küresel ekonomik büyümenin lokomotifi olarak kalacak ve bu yıla göre Japonya ve Euro Bölgesi de daha iyi bir performans sergileyecek.

Bankadan yapılan açıklamada, "Gelişmiş ülke piyasalarında toplamda daha iyi bir görüntü bekliyoruz. Her ne kadar Çin'deki büyüme bilinen şartlardan dolayı yavaşlasa da gelişen ülkelerin diğer üyeleri bu piyasalardaki iyileşmeden alacağı destekle daha iyi olacak" denildi.
Banka aynı zamanda gelişen ülkeler için 2015 büyüme tahminlerini de yukarı çektiğini açıkladı.

Gelişmiş ülke ekonomileri arasındaki büyüme hızı farkı Goldman'a göre gelecek yılın en büyük gündem maddelerinden biri olacak. ABD ile Avrupa ülkeleri arasındaki büyüme farkı genişliğini koruyor.

PETROLDEKİ DÜŞÜŞTEN YARARLANACAK ÜLKELER

Goldman, gelecek yıl petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesini bekliyor. Libya, Irak ve İran'daki üretimin artmasıyla gelecek yıl genelinde yüzde 5-15 arası bir düşüş bekliyor.

Banka petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün özellikle Türkiye, Tayvan ve Hindistan gibi petrol ithal eden gelişmekte olan ülkeleri olumlu etkileyeceğini belirtti. Goldman Sachs, yatırımcıların bu ülke hisselerinde uzun vadeli pozisyon alabileceği tavsiyesinde bulundu.
Bankaya göre, dolardaki yükseliş, özellikle G-10 ülkeleri para birimleri karşısındaki değerlenme, gelecek yılın en önemli konularından biri olmaya devam edecek.

DOLAR MI, EURO MU?

Banka Euro/dolar paritesinin gelecek yılın sonunda 1,15 seviyesinde olmasını bekliyor. Euro/dolar paritesindeki şu anki seviye 1.25.
Goldman'a göre, Çin'deki büyümenin seyri gelecek yıl ekonomi gündeminin en önemli maddelerinden biri olmaya devam edecek.
Goldman, gelişen ülkelerin 2014'e göre 2015'te daha sağlıklı bir halde olmasının gelecek yılın önemli gündem maddelerinden biri olacağını söyledi. 2015'te Hindistan, Tayland ve Şili'nin öne çıkan ekonomiler olacağına işaret etti.

Goldman dikkat edilecek diğer dört maddeyi, Euro Bölgesi'ndeki düşük enflasyon, bununla mücadele, Japonya Merkez Bankası'ndan gelen parasal genişleme ve Avrupa Merkez Bankası'ndan gelme potansiyeli olan parasal genişleme olarak özetledi.

Bu maddeler dışında ABD Merkez Bankası'ndan yakın zamanda gelmesi beklenen faiz artırımının da önemini koruyacağına işaret edildi.
Goldman'a göre, Fed'den ilk faiz artışı gelecek yıl Eylül sonunda olacak. Bankaya göre küresel çapta borsalarda dalgalanma da gündemde olacak. Son olarak 2015'in en önemli son gündem maddesi düşük kazançlı piyasalar olacak.

Kaynak: Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2015, goldman, sachs, yorumladı, yılını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nelly Sachs Biyografisi AftieL Şairler / Yazarlar 0 16 Haziran 2014 18:40
William Goldman - William Goldman Kimdir AftieL Şairler / Yazarlar 0 15 Haziran 2014 20:54