IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 13:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bes para etmez adamlara artık abi demeyecegim




Kariyerindeki 12'nci albümü çıkaran Alişan: Bu işe başladığımda çok saftım. Müzik piyasası kurtlar sofrasıydı. Adam sandığım birçok ezik insan tanıdım. 38 yaşındayım ve adam kılığına girmiş beş para etmez kişilere artık abi demeyeceğim. Hiç kimse birbirini gerçekten sevmiyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu yıl, müzik dünyasındaki 18'inci yılını dolduran Alisan, kariyerinin 12'nci albümü 'Ihtiyacı Var' ile dinleyicileriyle bulustu. Emrah ile 'Ihtiyacı Var' adlı sarkıda düet yapan Alisan, klibin yönetmenligini de kendisi üstlendi. Nisantası'ndaki Gürkan Sef Steakhouse'ta bulustugumuz Alisan ile yeni albümünü konustuk...
Emrah'ın yıllar önce seslendirdigi 'Ihtiyacı Var'ı, Emrah'la birlikte söylediniz. Bu düet nasıl oldu?
Aslında aklımda 'Ihtiyacı Var' sarkısını okumak yoktu. Arkadaslarım bu fikri verdigi zaman Emrah Erdogan'ın sarkıyı bana verecegini düsünmedim. Çünkü Emrah, bugüne kadar klasiklerini kimseye vermedi. Bir tek 'Nefes' filmi için Ferhat Göçer'e bir sarkı vermisti. Emrah telefonda bana "Senin sesini begeniyorum, sarkıyı okuyabilirsin" dedi. O an Emrah ile konustuguma inanamadım. Ortaokuldayken Emrah, Ibrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'ın albümlerini almak için kuyruga girerdim. Bir gün stüdyoya geldim; Emrah bana sürpriz yapmıs. Sarkıda onun sesini duydum ve çok sevindim.

EMRAH ŞARKI İÇİN ÜCRET ALMADI

Ikinizin ses rengi çok örtüsmüs...
Sarkıyı anneme dinlettigimde hangi sesin Emrah'a, hangisinin bana ait oldugunu anlayamadı. Emrah Abi ile ses rengimiz çok uydu. Sanat yasamımda 18'inci yılımdayım. Geçmiste çok güzel albümlerim oldu fakat yeni albümüm yorum olarak en güzel albümüm oldu.
Herkes sarkı için Emrah'a ne kadar ödediginizi merak ediyor...
Emrah, sarkı için hiçbir ücret almadı. Benim TV programıma Emrah Abi'nin annesi Ayten Teyze telefonla baglandı. Emrah'ın beni sevdigini ve bugüne kadar kimseyle düet yapmadıgını söyledi. "Sen, benim ikinci oglumsun" dedi. Insallah önümüzdeki günlerde Emrah ile abi-kardes olarak birçok çalısma yaparız.
Peki bugüne kadar böyle bir jesti baska sanatçılardan görmediniz mi?
Bizim müzik tarzımızda hiç kimse birbirine böyle destek olmadı, olmaz da. Prestij Müzik'e baglı oldugum dönemde birtakım destekler gördüm. Ama hepsi sirketin basarısı için yapılan çalısmalardı. Su anda onların hiçbirinin beni sevdigine inanmıyorum. O zaman yasanılan her sey sahteymis, kimse kimseyi sevmiyormus. Çünkü öyle olmasaydı, su anda arkadaslık, dostluk devam ederdi. Bunları büyüyünce anlıyorsun. O zamanlar 20'li yaslardaydım. Basımda Hilmi Topaloglu vardı. O ne derse onu yapıyordum.
O yıllarla ilgili yasadıgınız pismanlıklar var mı?
Hilmi Abi, bana yanlıs hiçbir sey yaptırmadı. Artık 38 yasında bir adamım ve öyle bir sirketin okulundan mezunum. Çok akıllandım. Emrah benim için "Alisan, Türkiye'nin en önemli seslerinden birisi" diyor. Arabesk müzikte hiç kimse baska biri için böyle bir sey söylemez. Herkes bu isi ölene kadar yapacagını zannediyor. Alttan gelen kimseye destek olmuyorlar. Bizim camiada, ne yazık ki 'Öldüreceksin ki yasayasın' mantalitesi var. Kimse kimsenin iyi olmasını istemez. Bu olgunlugu için Emrah'a tesekkürler.
20'li yaslarınızdan bugüne neler degisti peki?
O günlerde çok saf bir adamdım. Müzik piyasası tam bir kurtlar sofrasıydı, albüm anlasması için firmalar birbirine silah bile çekerdi. Sanatçılar altın degerindeydi. Adam sandıgım ancak adam olmayan birçok insan tanıdım. Saygı duyulmaya degmeyen bir sürü ezik insan oldugunu simdi görüyorum. Onları tanımamazlıktan geliyorum. Adam kılıgına girmis bes para etmez insanlara 'Abi' demeyecegim, hiçbiriyle iliskim olmayacak. Benim için bitmistir.

AKÇIL'DAN DAHA İYİ SÖYLEDİM

Albümde 'Ihtiyacı Var' kadar iddialı baska parçalar da var mı?
Sinan Akçıl'a yıllar önce üç sarkı parası verip iki sarkı almıstım. Ona hep takılıyordum, "Bana bir sarkı borcun var" diye. Bu albümde Sinan Akçıl'ın 'Fark Atıyor' sarkısını söyledim ve galiba ondan dahi iyi söyledim. (Gülüyor) 'Kınıfır Bedrenk Olur' sıra türküsünü söyledim. Kürtçe bir halay var, onu albümde okudum. Bir de Yudum'un Karadeniz türküsü vardı, onu okudum.
Arabeskçisiniz ve bunu her zaman yüksek sesle dile getirmekten çekinmiyorsunuz. Bu, kendinize olan güveninizden mi kaynaklanıyor? Kendi kitlemi biliyorum. Istanbul dogumluyum, kolej mezunuyum, ailemin durumu da iyi; buna ragmen benim sarkılarımı dinleyen kitleyi biliyorum. Bazıları gizlice dinler arabesk sarkıları... Önümüzdeki yıllarda arabesk müzik yeniden yükselise geçecek ve herkes arabesk okuyacak. Pop müzigin egemenligi bitecek. Radyolar sarkılarımızı çalmıyor. Benim sarkımı, popçu okuyunca pop oluyor; bunu anlamıyorum. Türkiye'de arabesk hiçbir zaman ölmez. Bu tarzımdan hiç vazgeçmeyecegim. Yaptıgım müzikle gurur duyuyorum. Kimileri bizi asagı sınıf görse de arabeskten ve yaptıgım isten memnunum.

KİTAP OKUYAMAMAK BÜYÜK EKSİKLİĞİM

Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?
Çok müzik dinlerim, iyi ses dinlemeye özen gösteririm. Evde çok film izlerim. Daha iyi şeyler yapabilmek adına kendimi geliştiririm. Çok gözlem yaparım. Çok kitap okuyamıyorum. Açıkçası kendimi entelektüel göstermek için 'Kitap okuyorum' demek istemiyorum. Çünkü kitap okumayıp 'okuyorum' tavrında olan birçok boş insan var. Kitap okumak benim eksikliğimdir; okuyamıyorum, sıkılıyorum. En son askerde 'Diriliş' ve 'Şu Çılgın Türkler'i okumuştum.
Peki hiç resim sergisine gittiniz mi? Hayatımda bir kez sergiye gittim. O da dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin'in sergisiydi. Orada tanıştım. Sergiye, benim gibi resimden anlamayan bir arkadaşımı götürdüm. Sergiyi geziyoruz, Ahmet Güneştekin'in bir eseri var, kapı üzerine yapılmış. Yanımdaki arkadaşım eseri gösterek "Bu ne kadar?" diye sordu. Karşı taraftan "1.5 milyon dolar" rakamını duyunca "Bunun maliyeti ne kadar ki, fiyatı bu olsun?" dedi. Rezil oldum tabii... Kendimi nasıl dışarı attığımı anlatamam. Yalnız resimde natürmortu sevmiyorum; elma, armut falan...

CİMRİ BİRİ DEĞİLİM AMA MÜSRİFLİK DE YAPMAM

Cimri olduğunuzla ilgili haberler çıkıyor. Gerçekten öyle misiniz?
Hiç cimri değilimdir; yedirmeyi, hediye almayı, elimde olanı sevdiklerimle paylaşmayı çok severim. Cimri birisiyle dostluk kuramam. Tabii müsrif bir adam da değilim. Bugüne kadar ailem başımda olmasaydı, şu an bir kuruş param olmazdı. Bütün paralarım saçma sapan yerlere giderdi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abi, adamlara, artık, bes, demeyecegim, etmez, para


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu para bize yeter, artık para göndermeyin MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 21:07
Beşi beş para etmez insanlar gördüm coquettishness Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Kasım 2013 14:01
:) beş para etmez BuYuCu Fıkra 0 26 Nisan 2012 05:30
Beş para etmez :D basketci Fıkra 0 19 Kasım 2010 09:07
5 Para Etmez .. Hasan Fıkra 0 17 Haziran 2006 17:22