IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2014, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yalancının mumu yatsıyı beklemiyor




Bank Asya inkâr ettiği gerçekleri tek tek açıklamak zorunda kalıyor. Banka, SABAH'ın 4 Kasım'da yazdığı 80 şube operasyonunu yeni duyurdu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
17 Aralık darbe girişimi ile siyaseti dizayn etmeye çalışan paralel yapının bankası Bank Asya'nın yalanları tek tek ortaya çıkıyor. SABAH'ın aylar öncesinde duyurduğu haberleri yatırımcılarından gizleyen, paralel medyaya çıkarak 'batık' bankayı 'sektörün en iyisi'ymiş gibi göstermeye çalışan, gerçekleri yazdığı için gazeteye dava üzerine dava açmaya kalkan Bank Asya, inkâr ettiği gerçekleri birer birer açıklamak zorunda kalıyor. Önceki gece bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 80 şubenin kapatıldığı belirtilerek, personel sayısının 2013 yılsonuna göre bin 708 kişi azaldığı bildirildi.

SABAH 4 KASIM'DA YAZDI
SABAH şube kapatma operasyonunu 4 Kasım'da yazmıştı. Haberde bankanın 30'u İstanbul'da olmak üzere toplam 80 şubeyi kapattığı ve bin 500 kişiyi işten çıkardığı belirtilmişti. Banka, bu önemli bilgiyi ancak 15 gün sonra yatırımcılara duyurdu. Bank Asya'nın açıklamayı yapma zamanı da 'manidar'. Bank Asya konsolide olmayan mali tablolarını 10, konsolide mali tablolarını ise 19 Kasım'da duyurdu. Mali tabloları yayınlarken, söz konusu şube ve personel operasyonundan tek kelime bile bahsedilmedi.

ASYA YATIRIM SATMIŞ!
Banka, şube kapatma ve personel çıkarmayla ilgili açıklamayı 20 Kasım gecesi yaparken, aynı gün Asya Yatırım'ın borsada satıcı olması şüphelere neden oldu. Borsada neredeyse son 1 aydır her gün alıcı olan Asya Yatırım, açıklamanın yapıldığı 20 Kasım günü 341.6 bin adetlik net Bank Asya hissesi satışı gerçekleştirdi. Bank Asya'nın Gözaltı Pazarı'nda işlem gören hisseleri dün açılışta yüzde 5.5 değer kaybetti. Kapanışta kayıp yüzde 2.8 oldu.

BUNU İLK KEZ YAPMIYOR
SABAH'ın Bank Asya ile ilgili yazdığı fakat bankanın yatırımcılarına geç duyurduğu ya da yalanlamaya çalıştığı tek bilgi bu değil. Gazetemizde 3 Temmuz'da yayınlanan 'Kendi ayağına sıktı' başlıklı haberde, Qatar Islamic Bank'ın Bank Asya ile ortaklıktan vazgeçtiği belirtilirken, banka görüşmelerin sonlandığını ancak 8 Ağustos'ta açıklamıştı. 14 Ekim'de yayınlanan, 'Batık içinde yüzüyor' başlıklı haberde, Bank Asya'nın altı aylık bilançosundaki kârın, gerçekte zarar olduğu belirtilerek, bankanın batık kredilerini gizlediği dile getirilmişti. Bank Asya'nın 10 Kasım'da yayınlanan mali tabloları SABAH'ı bir kez daha haklı çıkarmıştı. Banka, üçüncü çeyrekte Türk bankacılık sektöründe son 10 yılın en kötü bilançosuna imza atmıştı.

300.1 MİLYON TL ZARAR AÇIKLAMIŞTI
Bank Asya'nın bilançosundaki makyaj kısmen de olsa ortadan kalkınca gerçekler gün yüzüne çıkmıştı. Banka, üçüncü çeyrekte 300.1 milyon TL zarar etmişti. Haziran sonunda 1 milyar 561 milyon TL olan takipteki kredileri, üçüncü çeyrekte 2 milyar 113 milyon liraya çıkmıştı. Üçüncü çeyrekte her gün ortalama 6 milyon TL batıran bankanın batık kredileri son bir yılda yüzde 161, 9 aylık dönemde ise yüzde 83 artmıştı. Bank Asya'da takipteki kredi oranı da yüzde 17.7'ye ulaşmıştı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beklemiyor, mumu, yalancının, yatsıyı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalancının Evi Yanmış, Kimse İnanmamış PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 01 Ekim 2014 23:18
Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanmadı Burce İslamiyet 0 20 Nisan 2012 23:34
Yemin Yalancının Siperidir.. Afrodit Kültür ve Sanat 0 09 Ekim 2011 00:49
Bal mumu heykelleri basak_akasya IF Ekstra 0 03 Eylül 2007 01:33