IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16 Ağustos 2005, 21:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternette Zotob Salgını




Microsoft Windows işletim sistemiyle çalışan bilgisayarları etkileyen yeni bir virüs ABD ve Almanya’da hızla yayılıyor.
- Windows işletim sistemleri üzerinde çalılşan bilgisayarlara bulaşan ZOTOB virüsü, bir kopyasını Windows sistem dosyasının içine BOTZOR.EXE adıyla bırakıyor ve sistemin “host dosyası”nı değiştirerek, enfekte olan bilgisayarın internet üzerinden yardım almasına engel oluyor.

ZOTOB virüsü, Windows 95, 98, ME, NE, 2000 ve XP platformlarındaki güvenlik açıklarını kullanarak bulaştığı bilgisayarların, korsanlar tarafından uzaktan erişilmesine neden oluyor. Japonya merkezli Trend Micro internet güvenlik şirketi tarafından yapılan açıklamada geçen hafta içerisinde ABD ve Almanya’da yüzlerce vakaya rastlandığı belirtilerek “Pek çok kullanıcı yeni açıklanan bu açığın farkında olmadığı için gerekli yamayı henüz yüklemiş değil, bu nedenle WORM_ZOTOMB solucanın daha da yayılmasını bekliyor” denildi.

Virüs ayrıca sohbet sunucularına bağlanarak bilgisayar korsanlarına uzaktan erişim yetkisi de veriyor. Korsanlar bu yetkiyle ele geçirdikleri bilgisayarı kullanarak ağ üzerindeki güvenlik yamaları yenilenmemiş diğer bilgisayarlara saldırıyorlar.

MİCROSOFT YAMASINI ÇIKARMIŞTI

ZOTOB adı verilen virüs, Microsoft’un Windows yazılımında, bir tanesi saldırılan bilgisayarın tüm kontrolünü ele geçirmeyi mümkün kılan 3 “kritik” açık bulduğunu açıklamasından kısa süre sonra yayılmaya başladı.

Geçen salı günü Microsoft aylık güvenlik bülteni içerisinde, güvenlik açıklarını kapamak için yeni yamalar çıkarmıştı. Bu yamalar Windows işletim sistemi ve Internet Exploere tarayıcısının güvenlik seviyelerini artırır özellikler taşıyordu.

Kaynak : NTVMSNBC

 

 

Etiketler
internette, salgini, salgını, İnternette, zotob


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"İnternette Sansür" mü, "İnternette Koruma Tedbirleri" mi? Han Bilişim Hukuku 0 05 Temmuz 2012 19:05
Listeria salgını 18 can aldı Deinonychus Sağlık Köşesi 0 05 Ekim 2011 16:55
ABD'de Listera Salgını : 18 Ölü! Düş Haber Arşivi 0 05 Ekim 2011 10:47