IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 00:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bütçe Komisyonu'nda "kız tarafı" benzetmesi




Dışişleri Bakanlığı ile AB Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçelerinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında ilginç polemikler yaşandı. MHP Antalya milletvekili Mehmet Günal, AB'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "50 yıllık nişanlılık olmaz. Kız bekleye bekleye doğurganlık yaşı geçti" dedi. Komisyon Başkanı, bu benzetmeye "Siz kız babası değilsiniz herhalde" diye tepki gösterdi. CHP milletvekili Müslim Sarı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında da, "Beni dinliyor musunuz sayın bakan?" polemiği yaşandı.

Aydın HASAN - milliyet



Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki ateş çemberi çerçevesinde Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de etkisiyle Dışişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri, maraton havası içinde geçiyor. Öğlen saatlerinde başlayan görüşmelerin gece yarısına doğru sona ermesi bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda aynı oturumda görüşülüyor.

Çavuşoğlu, bakanlığının bütçesini sunarken yaptığı konuşmada, Suriye'de rejimin körüklediği bir iç savaşın neticesinde, 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, 7 milyon kişinin ülke içinde yerinden edildiğini, 3,5 milyona yakın kişinin de komşu ülkelere sığındığını belirtti. Çavuşoğlu, "Bu büyük insanlık dramı karşısında Batı ülkeleri, takınacakları tavır bakımından tarih önünde çok önemli bir sınavdan geçmektedirler" dedi. Çavuşoğlu, Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşları için yapılan harcamaların toplam tutarının 4,5 milyar dolara ulaştığını, uluslararası toplumun sağladığı katkının ise 265 milyon Dolar gibi çok sınırlı bir mertebede kaldığını söyledi.

Kız tarafı tartışması
İki bakanın bütçe sunumlarının ardından muhalefet partilerinin sözcülerine söz verildi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Bazı konularda bizi aydınlatın. Bir BOP vardı. Bu BOP Eşbaşkanlığı ne oldu? Sayın Erdoğan başkanıydı. Babadan oğula geçer gibi Sayın Erdoğan'dan Sayın Davutoğlu'na geçti mi bu?" diye sordu. Günal, AB'ye tam üyelik konusunda kararlı adımlar atılması gerektiğini söyledi. Günal, "50 yıllık nişanlılık olmaz. Kız tarafı biziz, kabul edecek olan onlar, oyalanan biziz" dedi. Bu sırada Komisyon Başkanı Recai Berber, "Sayın Günal siz kız babası değilsiniz herhalde. Ayrımcılık yapmayın" diye uyarıda bulundu. Günal, AB'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "Kız bekleye bekleye doğurganlık yaşı geçti. Elaleme daha fazla rezil olmayalım. Bu nişan yüzüğünü artık atacak mıyız" dedi.

Sayın bakan dinliyor musunuz?
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Ahmet Davutoğlu'nun "Stratejik Derinlik" kitabında yer alan bazı kavramları Nazi dönemine ait kavramlarla kıyaslayarak eleştirdi. Sarı, konuşması sırasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, "Sayın Bakan dinliyor musunuz? Size hitap ediyorum" diye seslendi. Çavuşoğlu, ayır dinlemiyorum. Siz bunları Sayın Başbakan Davutoğlu ile baş başa oturur konuşursunuz" diye tepki gösterdi.

CHP'li komisyon üyeleri bakana tepki gösterdi. Çavuşoğlu, bu kez Sarı'yı dinlediğini dile getirerek, "İki de bir konuşmasında 'Dinliyor musunuz Sayın Bakan?' diyor Öğretmenin öğrenciye sorduğu gibi soruyor. Öğrenci miyiz burada biz? Öğretmenin öğrenciye sorduğu gibi iki de bir dinliyor musunuz Sayın Bakan, dinliyor musunuz Sayın Bakan?" dedi. Sarı da, yeniden söz alarak, "Sayın Bakan size saygısızlık etmek istemem. Öyle bir niyetim yok ama ben bir şey anlatırken dinlemiyorsunuz hissine kapılıyorum" dedi. Çavuşoğlu da "Dinliyorum, hatta not alıyorum. Tamam, peki, anladım, problem yok. Devam edelim" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
benzetmesi, bütçe, komisyonunda, kız tarafı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık