IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymet Teyze haklı çıktı




Edirne'de 75 yaşındaki Kıymet Teyze'nin iş makinesinin önünde durarak yıkımını engellediği çocuk parkıyla ilgili kararı çıktı.Edirne İdare Mahkemesi, parkın yıkılma kararını durdurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye, Kıymet Peker'i, Edirne'de bir çocuk parkının yıkımına engel olmak için iş makinesinin önünde durduğu görüntülerle tanımıştı. Verdiği mücadeleyle parkın yıkımını engelleyen 75 yaşındaki Kıymet Peker için güzel bir haber de yargıdan geldi.

Edirne İdare Mahkemesi, "Çocuk parkının yıkılması kamu yararına uygun değildir" diyerek, belediyenin kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Oy birliğiyle alınan kararda, bölgedeki kamu ve yeşil alan ihtiyacını karşılayan dava konusu parselin ticaret alanına dahil edilmesinin kamu yararına uygun olmadığı yönünde görüş bildiren bilirkişi raporuna atıfta bulunuldu.

"Bahsi geçen alanın ticaret bölgesine dahil edilmesine ilişkin 05.06.3013 tarihli Edirne Belediye Meclisi kararının, İmar Kanunu'nun ilgili esasları çerçevesinde şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığından hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır." denildi.
YAPI RUHSATI DA HUKUKA AYKIRI

Ayrıca kamu alanı niteliğinde bulunan söz konusu alan için hukuka aykırı olan imar planı değişikliğine dayanılarak yapı ruhsatı verilmesine ilişkin belediye imar işleri müdürlüğünün işleminde de hukuka uygunluk bulunmadığı vurgulandı.

Kararı başta Kıymet Peker olmak üzere tüm semtin büyük bir sevinçle karşıladığını belirten davacı mahalle sakinlerinden Süleyman Sır, büyük bir yanlışın önüne geçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Mahkeme kararı çok açık. Yapılan işlem kamu yararına aykırı. Temyiz hakları var ama belediyenin bu kararı temyiz edeceğini düşünmüyorum. Yeni Belediye Başkanı davanın başından beri yanımızda tavır sergiledi."
SEMBOL PARK OLDU

Sır, Kıymet Peker'in dozerin önündeki direnişiyle gündeme gelen parkın, yeşilin korunması anlamında Türkiye'nin sembol parklarından biri haline geldiği ve artık burada bir inşaat yükselebileceğini düşünmediğini ifade etti.

Davayı açan mahalleli Süleyman Sır, mahkeme sürecini Al Jazeera Türk'e anlattı.

"Burada eski belediye meclisinin aldığı inşaat ruhsatı kararının iptali söz konusu. Davalı olan belediye, müteahhit firmanın yapacak bir şeyi yok, olaya müdahil ya da taraf değil. Ben ve Kıymet Teyze'nin damadı Ahmet Yalçınkaya, mahalleli adına belediyeyi dava etmiştik. Yaptıkları işlerin hukuka aykırı olduğunu iddia ettik, mahkeme de bizi haklı buldu."

Kaynak: Al Jazeera

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı, haklı, kıymet, teyze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Einstein bir kez daha haklı çıktı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2013 19:52
Steve Jobs Acaba Haklı mı Çıktı wSergeant Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Temmuz 2012 23:28
Vejetaryenler haklı çıktı Aze Haber Arşivi 0 26 Temmuz 2011 12:18