IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turgut Özal davasında Levent Ersöz beraat etti




8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin davada, sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün beraatına karar verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü bildiren savcı, sanığın atılı suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli, kesin delil bulunmadığından beraatına karar verilmesini talep etti.

Ersöz ve avukatı da beraat talepli savunma yaptı. Mahkeme, daha sonra Ersöz'ün beraatına karar verildiğini açıkladı.

LEVENT ERSÖZ'E ÖZAL'A SUİKAST DAVASI


Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast iddiasıyla dava açılmıştı. Zamanaşımına bir gün kala açılan davada, Ersöz için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyordu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, 3 Nisan'da "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti.

Levent Ersöz'e yöneltilen sorular, Ergenekon davası hatırlatılarak "İçerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütü kapsamında Turgut Özal'ın zehirlenerek ölümüne iştirak ettiğiniz sonucuna varılmıştır" ifadesiyle başlamıştı.

Özal'ın yaşamını yitirdiği 1993 yılında Şırnak'ta görevli olduğunu belirten Levent Ersöz, suçlamaları reddetmişti.

Zirve Yayınevi cinayetleri davasının itirafçı sanığı İlker Çınar, Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etmişti.

Levent Ersöz'ün tek şüpheli olduğu iddianamede en önemli delili, Zirve Yayınevi ve Ergenekon davalarının 2 gizli tanığının iddiaları oluşturuyor.

Gizli tanıklar Özal'ı, Levent Ersöz'ün de içinde bulunduğunu iddia ettikleri Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'ne bağlı Beyaz Kuvvetler'in öldürdüğünü ileri sürmüşlerdi. Ancak iddialarını somut bir kanıta dayandıramamışlardı.

Levent Ersöz, Özal'ın hayatını kaybettiği dönem Şırnak'ta 23. Jandarma Sınır Tugayı'nda Kurmay Başkanı olarak görev yapıyordu.

ÖZAL'IN MEZARI AÇILDI

Ölümüne ilişkin tartışmalar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Özal'ın İstanbul'daki Anıt Mezarı, 2 Ekim 2012'de açılmıştı. Özal'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülerek incelenmişti.

Adli Tıp'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği raporda, ''ölüm olayının meydana gelişi ile ilgili anlatımlar öncelikle ani kardiyak bir ölümü düşündürmekteyse de ölüm sonrası otopsi işlemi uygulanmamış ve iç organlarda, vücut sıvılarında gerekli makroskobik, mikroskobik, mikrobiyolojik, serolojik, toksikolojik incelemeler yapılmamış olduğundan mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oybirliğiyle mütalaa edildiği'' belirtilmişti.

Raporda, ''Özal'ın, kadmiyum dahil, ağır metal maruziyeti ile öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı'' da ifade edilmişti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ
Raporu ve elindeki delilleri değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Özal'ın ölümüne ilişkin, Levent Ersöz hakkında dava açtı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Ersöz, 765 sayılı TCK'nın "Cumhurbaşkanına suikasta" ilişkin 156. maddesi ile suçlandı. Maddede, "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla, buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır" deniliyordu.

Suç tarihinin "17 Nisan 1993" olarak yer aldığı iddianamede, Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal "müşteki" gösterilmişti.

LEVENT ERSÖZ KİMDİR?
Emekli tuğgeneral, eski JİTEM komutanı.

Levent Ersöz, Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Şener Eruygur'un yakın dava arkadaşı olan Ersöz'ün Sarıkız ve Ayışığı Darbe Teşebbüslerine aktif olarak katılarak istihbarat topladığı, yargı kararı olmadan Turkcell'e abone olan cep telefonlarını dinlettiği, emekli Oramiral Özden Örnek'in darbe günlüklerinde iddia edilmektedir.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde(2002-2004) JİTEM başkanı olan Levent Ersöz'ü, yasadışı olarak, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Başbakan Tansu Çiller de olan bazı kişilerin telefon kayıtlarını toplamakla suçlamıştı.

Vatan Gazetesinde Rusya devletinin silah şirketlerinin komisyoncusu olduğu yönünde haberler çıktı. Bu haberlerde, Ersöz'ün Rusya'nın savunma sanayiinde ihracat yapmakla yetkili tek firması olduğu belirtilen Rosonboron Export bünyesinde danışmanlık yaptığı öğrenildi. Silahtan tanksavar füzelere, helikopterden uçağa kadar Rus malı savunma sanayii ürünlerini başka ülkelere ihraç eden şirketin pek çok üretici firmayla çalıştığı, Ersöz'ün de Rusya'nın askeri alandaki ihracatçısı olan bu çatı şirketle bağlantılı olduğu belirtildi.

Ergenekon soruşturması

Ergenekon davası ile ilgili soruşturma kapsamında 1 Temmuz 2008'de emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon gözaltına alınırken, Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün evinde de arama yapıldı. Ancak Ersöz bulunamadı. Ertesi gün basın aracılığıyla Rusya'ya bir iş gezisi için gittiğini ve 10-15 gün içinde dönüp teslim olacağını iddia etti.

Bu olaydan 6 ay sonra, 15 Ocak 2009 tarihinde Ankara'da 100. Yıl Hastanesinde Mehmet Orhan Gülcü isimli şahsın gerçek kimliği ile yakalandı. Üç gündür Ersöz'ü takip eden polis, doktor kılığına girerek tedavi sırasında DNA testi yapıp ve parmak izini alıp kimlik tespitinde bulundu. Mehmet O. Gülcü kimlikli kişinin Ersöz olduğunun kesinleşmesi üzerine polis uzun süredir aranan Ergenekon sanığını hastanede prostat ameliyatı öncesi gözaltına aldı.

Ergenekon davasında sanık olan emekli generallar Şener Eruygur ve Hurşit Tolonun GATA'ya sevk edildikten sonra serbest kalmalarından sonra, kendisi de sağlık sorunları nedeniyle Şubat 2009 tarihinde Koşuyolu Devlet Hastanesine sevk edildiği zaman Ambülans'tan inmeyerek zorla kendisinin de GATA'ya sevkedilmesini sağladığı iddia edildi.

Kendisinin bazı açıklamalar yapacağından şüphelenildiği için peşine Ergenekon çetesinin henüz yakalanmamış elemanlarının salındığı iddia edilmektedir.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özal Suikastı Davası

Emekli tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 16 Nisan 2013 tarihinde sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast iddiasıyla dava açıldı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beraat, davasında, ersöz, etti, levent, turgut, özal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dede’ operasyonu davasında, Özal'a beraat talebi Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:03