IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 16:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan MÜSİAD Fuarı'nda konuştu




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği fuarda konuştu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD'ın 15. Fuarı'nda yaptığı açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı saldırının barbarca olduğunu ve barış sürecine vurulmuş en büyük balta olduğunu kaydetti.

KADEM'de yaptğı konuşmada Kadın-Erkek eşitliğine ilişkin sözlerinin çarpıtılmasına da sert çıkan Erdoğan 'Manası son derece belli olan sözümün bir kısmını kullandılar, çok yanlış yansıttılar. Kimse böyle ahlak zaafiyeti içerisinde bir yere varamaz' dedi.

Türkiye ekonomisinin küresel ölçekte parlayan bir yıldız olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, 2013 Haziran ayında (Gezi olayları), 17-25 Aralık darbe girişimlerinin ve 6-7 Ekim'de yaşanan olayların dış mihraklı olduğunu ve ülke ekonomisinin hedef alındığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak bölgede yaşanan olaylara değinirken her 'Dünya isterse Irak'taki Suriye'deki olayları durdurabilir. Ama herşey petrol için. Lüks araç sahiplerinin benzin depolarına benzin taşımak için insanlar ölüyorsa orada medeniyetten bahsedilemez' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MÜSİAD Fuarı'nda yaptığı konuşmadan satırbaşları;

Fuarın ve İSADAK 33. toplantısı ile eşzamanlı yapılıyor olması da inanıyorum ki önemini daha da arttıracaktır. Burada kurulan işbirliklerinin çözüm önerilerinin başta bölgemiz olmaz üzere tüm dünya için hayırlara barışa refaha vesile olmasını da Allah'tan temenni ediyorum.

Bugün buraya gelmeden önce Ankara'da düzenlenen Şura'ya iştirak ettim. Esnaf kardeşlerimize hitap ettik. Hemen ardından burada sizlere hitap ediyor olmak bizim için ayrı bir heyecan ve iftihar. Küresel krizlere aldırmadan bölgedeki ve dünyadaki krizlere takılmadan içerden ve dışardan yapılan taarruzlara boyun eğmeden Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor. Ekonomimizin yıllık yüzde 5 ortalama büyüdüğünü burada özellikle vurgulamak isterim. İhracatımız küresel ekonomideki daralmaya rağmen 5 kat büyümüş bugün 160 milyar dolara yaklaşmıştır. Küresel kriz sürecinde Türkiye İMF'ye borcunu tamamen kapatmıştır. G-20 üyesi Türkiye 2015 yılında dönem başkanlığını da 1 yıllığına üstlenmiştir. Çok önemli bir sorumluluğu omuzlarına almıştır. Geçtiğimiz hafta içinde kardeş ülke Cezayir'e bir resmi ziyarette bulundum oradan da Ekvator Ginesi'ne geçerek Türkiye Afrika 2. Ortak Zirvesi'ni gerçekleştirdim.

MESCİDİ AKSA'YA SALDIRI SÜRECİ BALTALAMIŞTIR

2023 İçin son derece iddialı ama ulaşılabilir hedeflerimiz olduğunu burada özellikle ifade etmek istiyorum. Siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamı ile Türkiye yatırım yapmak ticaret işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir eşsiz bir fırsattır. Filistin meselesi bölgesel ve küresel bir mesele olma özelliğini sürdürüyor. Filistinlilerin yaşam hakları keyfi olarak ellerinden alınıyor toprakları hakları her gün gasp ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olarak yapılacak ticaretin karşılıklı yatırımların ve işbirliğinin taraflara kazanç sağlayacağını vurguluyor iş dünyasının arkasında olduğunu belirtmek istiyorum. Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan ve ortadoğuya yayılan toplumsal hareketler hem bölgemizi ve ekonomiyi derinden etkileyen bir boyuta ulaşmıştır. Mescid-i Aksa'ya yapılan barbarca saldırı ne yazık ki barış sürecine çok ağır bir balta vurmuştur. Ne yazık ki dünyanın özellikle de batılı ülkelerin yaşanan acıya kayıtsız kalmaları olmuştur. BM, insani trajediyi sadece izlemektedir. BM Güvenlik Konseyi manzarayı sona erdirmek için hiçbir adım atmamaktadır. AB, yanı başında hergün insanlar, insanlık ölürken cinayetler ihlaller darbeler karşısında suskun kalmayı tercih etmektedir. Burada yalın gerçeği paylaşmak isterim.

TÜRKİYE EKONOMİSİ HEDEF ALINDI

2013 Yılının Haziran ayındaki sokak olayları, Aralık ayındaki darbe girişimi Ekim ayındaki olaylar yerel dinamiklerle açıklanamayacak olaylardır. Türkiye ekonomisi hedef alınmış Türkiye'nin imajına karşı son derece kasıtlı saldırılar başlatılmıştır. Türkiye'de sokak şirketi ve vandallık yapılırken polisin müdahalesini kıyasıya eleştirenler işte bakın şuanda başka ülkelerdeki toplumsal hareketleri hiç gündeme getirmiyorlar. Türkiye'de terörle mücadeleyi dahi eleştirenler bazı ülkelerdeki orantısız şiddeti görmezden geliyorlar. Türkiye'de asker bekçi öldüren katilleri gazeteci diye dünyaya tanıtanlar var. Batıda yapılanlar karşısında neden susuyorsunuz? Batıda polisin savunmasız insanları öldürmesi karşısında niye susuyorsunuz? DEHAŞ'a saldıranlar PKK'yı meşru görüyorlar sempati duyuyorlar. Şuanda Avrupa'da bunları görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kadın-erkek eşitliği ile ilgili sarfettiği sözlerinin çarpıtılmasına MÜSİAD fuarında çok sert cevap verdi.

ZULÜM VE ADALETSİZLİK ÜZERİNE MEDENİYET İNŞAA EDİLEMEZ

Daha önceki gün İstanbul'da KADEM'de konuşma yaptım. Dedim ki kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Eşitlikten ziyade eşdeğerlik olması gerekir söylediğim bu. Yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün bazı ulusal gazeteler uluslararası medya kuruluşları son derece manası belli olan bu ifademin sadece bir kısmını bir aldılar, çok yanlış yansıttılar. Kimse böyle ahlak zaafiyeti içerisinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan var, takiyye var, iftira var bunlarda hakaret var bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum teşvik ettiğim ortada iken kimse bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz. Başında bulunduğu siyasi parti içerisinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortada iken kalkıp bana bu noktada iftira atanlar önce aynaya baksınlar kendilerini izlesinler. Mensubu oldukkları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standardı istihza ile izliyoruz. Türkiye'yi teröre destek veren ülke ekonominin de kırılgan olduğunu gösterenlerin tamamen yalan olduğunu bilmenizi isterim. Bölgedeki tüm hadiselere rağmen, Türkiye'ye yönelik operasyonlara rağmen ekonomimiz sağlam bir zeminde büyümekte demokrasimiz de daha ileri standartlara ulaşmaktadır. Türkiye bölgesel ve küresel ekoniminin parlayan yıldızıdır. Biz, sevgili kardeşlerim zulüm ve adaletsizlik üzerine hiçbir şekilde medeniyet inşaa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz.

BİR AVUÇ PETROL İÇİN

Demokrasimiz her geçen gün daha ileri standartlara ulaşmaktadır. Türkiye küresel ekonominin parlayan yıldızıdır. Biz zulüm ve adaletsizlik üzerine hiç bir şekilde medeniyet inşaa edilemeyeceğine inanan bir toplumuz.

Lüks araç sahiplerinin benzin depolarına benzin taşımak için insanlar ölüyorsa orada medeniyetten bahsedilemez. onbinlerce km uzaktan batı ülkeleri niye buraya geliyor. Dünya istese Irak'taki Suriye'deki sorunların çözümü için adım atabilir. Bir avuç petrol için insanların ölümüne karşı kayıtsız kalanlar yaşadıkları toplum içinde büyük bir yanlışı yapıyorlar.

Suriye, Libya, Mısır, Filistin, Yemen tüm buralar için sesimizi yükseltirken ilkeli bir tavır ortaya koyarken bunu çıkar adına değil hak adına adalet adına insanlık adına yapıyoruz. Bizim özelliğimiz bu. Irak'ın Suriye'nin Filistin'in barış ve refahı sadece bu ülkeler için değil dünyadaki her ülke için barış ve refah demektir. Biz haksızlıklar karşısında durmaya hiç çekinmeden devam edeceğiz. Dış politikamız bu ilke üzerine tesis edilmiştir. Ekonomi politikalarımız önce insan diyerek, insanlar arasındaki ayrımı reddederek inşaa edilmiştir. Büyümekten değil, birlikte büyümekten paylaşarak büyümekten yanayız. İşte bu fuarın ve bu forumun alternatif bir dünyanın var olduğunu paylaşarak bölüşerek daha fazla dayanışma ve işbirliği yaparak kalkınmanın mümkün olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz.

MÜSİAD'a kararlılığından dolayı ve bu seviyelere ulaştırdığından dolayı teşekkür ediyorum. Herkese ve tüm misafirlerimize tekrar İstanbul'a hoş geldiniz diyorum. Güzel hatıralarla ülkelerine dönmelerini istiyorum. Sektörel anlamda yapacakları görüşmenin çok anlamlı olduğunu biliyorum. Yapılacak tüm etkinliklere başarılar diliyor sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğan, fuarında, konuştu, mÜsİad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 19:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 11:58
Erdoğan Bayburt'ta konuştu Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 19:09
Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurul konuşması PassioN Haber Arşivi 0 28 Nisan 2012 16:48
Ali Erdoğan kesin konuştu Lucifer Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2010 01:40