IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 16:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalık, KADEM zirvesinde moderatörlük yaptı




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin organize ettiği Kadın ve Adalet Zirvesi’nde Bakanlar düzeyinde müzakere oturumunun moderatörlüğünü üstlendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Milletvekili Öznur Çalık'ın sekreteryası tarafından yapılan açıklamada, Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte yabancı ülkelerden bakanlar, yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasından isimler katıldı.
Zirvede "kadın" ve "adalet" ana başlıklarında kadın sorunlarına çözüm yolları ve değişen dünya şartlarına bağlı olarak ortaya çıkan yeni tartışma alanlarını değerlendirme ve bu alanlara ilişkin olarak kavramlar, politikalar ve uygulamalar ele alındı.

BAKANLAR OTURUMUNUN MODERATÖRLÜĞÜNÜ ÇALIK YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşması ile başlayan zirvenin ilk gününde Bakanlar düzeyinde müzakere oturumu gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptı. Çalık'ın başkanlık yaptığı oturuma Somali, Pakistan, Azerbaycan, Ürdün ve Filistin'den Bakanlar ve İslam İşbirliği Teşkilat'ı temsilcisi katıldı. Oturumda Türkiye'yi temsilen ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da yer aldı.

"KADIN ERKEK FITRATI FARKLI OLSA DA FIRSATLARI AYNI OLMALI"

Oturumun açılışında böyle üst düzey bir katılımı organize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık: "Bakanlara, KADEM'e, STK temsilcilerine, katılımcılara kadın ve adalet adına tüm kadınlara hoş geldiniz diyerek" sözlerine başladı. Çalık, "Biz Türkiye olarak tüm dünyaya şunu söylüyoruz, kadınların fıtratları farklıdır ama lütfen fırsatları aynı olsun. Biz fırsatların aynı olmasını gerektiğini düşünen ve Türkiye'nin insan hakları çerçevesinde kadın haklarına ve adalete baktığını herkesin mutlaka bilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.
Çalık'ın oturumu açılışını yapmasının ardından söz alan Bakanlar ülkelerinde kadın alanında yapılan yasal, siyasal, ekonomik gelişmeler, insan hakları ve sosyal politikalar hakkında bilgi verdiler.

SOMALİ'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Zirvede söz alan Somali Aile ve Kadından Sorumlu Bakan Khadija Mohammed Diriye konuşmasında ülkesine verdiği destekten dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, "Somali'nin insani kalkınma ve yeniden ayağa kalkması için Türkiye'nin yapmış olduğu tüm desteklere teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇALIK: "FİLİSTİN BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"

Filistinli Bakan Bassam Dar Abu Rabi ise, Filistin'de kadın ve adalet alanında yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Filistinli Bakanın sunumundan sonra söz alan Çalık, "Filistin hepimizin yüreğinin yarası, Filistin bizim gözbebeğimiz. Filistin için tüm dünyanın anneleri, kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları savunucuları harekete geçmelidir. Biz Filistin'de ve tüm dünyada anneler bebeksiz, bebeklerde annesiz kalmasın istiyoruz" İfadelerini kullandı.

"KADINLARA YAPILACAK TEK BİR AYRIM VAR"

Bakanlar düzeyinde müzakere oturumunda son sözü Türkiye'yi temsilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam aldı. İslam konuşmasında son 12 yılda kadınla ilgili yapılan yasal düzenlemelerden, eğitimden, istihdamdan ve sosyal politikalardan bahsetti.
Oturumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü ile kapatan Çalık ise "Kadınlara karşı yapılacak tek bir ayrım vardır. O da pozitif ayrımcılıktır" dedi.

ZİRVE 2 GÜN SÜRDÜ

2 gün süren zirvede, kadın hakları ve insan hakları bağlamında kadın meselesine ilişkin konular, kadınların toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta karşılaştıkları zorluklar, 4 ana başlık altında, 8 oturumla, yabancı ülkelerden gelen bakanlar, ilgili akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından ele alındı.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çalık, kadem, moderatörlük, yaptı, zirvesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu G-20 zirvesinde sunum yaptı Desmont Haber Arşivi 0 16 Kasım 2014 10:21
Kadem Amelia Sözlük 0 04 Eylül 2014 17:49
Kadem Basmak Amelia Sözlük 0 04 Eylül 2014 17:48
Moderatörlük Başvuru Ay Komedi ve Mizah 2 30 Nisan 2010 09:12