IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'ye 1915 uyarısı!




Türkiye, 1915’in 100. yıl dönümü öncesinde ABD yönetimini uyardı. Uyarı; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass arasında gerçekleşen görüşmede iletildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı dün makamında kabul etti. Görüşmenin gündeminde, 1915 olaylarının yüzüncü yıl dönümü, Kıbrıs sorunu ve Ukrayna'daki gelişmeler vardı.

Görüşmenin odağındaki konulardan ilki, 1915 olayları çerçevesinde Ermeni Diasporası'nın yüzüncü yıl dönüm vesilesiyle yürüteceği çalışmalar ve bu bağlamda konunun ABD Temsilciler Meclisi gündemine taşımasına yönelik girişimler ele alındı.

Çavuşoğlu, Büyükelçi Bass'a 1915'le ilgili Türkiye'nin resmi görüşlerini anlattı. ABD yönetiminin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almasını isteyen Çavuşoğlu, Ermeni Diasporası'nın girişimlerinin ikili ilişkilere zarar vermemesi gerektiği mesajını iletti. Çavuşoğlu, 1915'te yaşananların "soykırım" olarak tanınması yönünde yasal düzenlemeye yönelik girişimlerin Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA 2015 GÖRÜŞMESİ

Ermeni Diasporası'nın 2015 yılında 1915 olaylarının yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle yürüteceği kampanyaların etkisini azaltmak isteyen Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'la yapılan görüşmede bu konuyu detaylarıyla ele aldı.

Büyükelçi Bass'la yapılan görüşmede, 1915 konusunda Türkiye'nin resmi tezleri ana hatlarıyla şöyle aktarıldı:

"2015 öncesinde hız verilen bu kampanyalarla Ermeni tarafının herkesin acı çektiği trajik şartlarda vuku bulan üzücü olayları soykırım olarak kabul ettirme çabası, tarihten husumet çıkarma zihniyetine dayandığı için gerek ikili gerek bölgesel ilişkilerin geliştirilmesinin önünde bir engel olarak durmaktadır.

1915 konusunda bizim hatırladıklarımız ve arşivlerden çıkardıklarımız ile birçok güvenilir araştırma, Ermeni iddialarından farklı bir gerçeğe işaret etmektedir. Ermeni çevreler bu konuya ne ortaklaşa ne de tarafsız bir şekilde yaklaşmayı kabul etmekte, 1915'i tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek arama çabalarını devam ettirmektedir. Üçüncü ülkelerin güncel iç siyaset hesapları çerçevesinde Ermeni iddialarına verdiği destek ise siyasetin bilim ve tarihe müdahalesini oluşturmakta, ilişkilerimizi olumsuz etkilemekte, dostluklarımıza gölge düşürebilmektedir. Bu ülkelerden konuyu bilgi temelinde ve hakkaniyet anlayışıyla değerlendirmelerini tarihi olaylar hakkında devam eden tartışmada taraf tutar hale düşmekten kaçınmalarını bekliyoruz.

Türkiye, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının binlerce yıllık birlikte yaşama kültürüne dayalı zengin tarihinin tek yanlı bir bakış açısıyla karalanmasına asla müsaade etmeyecektir."

Kaynak: Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1915, abdye, uyarısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YIL: 1915 ​ Zen Tarih 0 20 Mayıs 2014 19:30
Nikolay II ( .... - 1915) Liaaa Tarih / Siyaset 0 21 Mayıs 2012 18:25
1915 Mermi Krizi efLatun Tarih 0 26 Mart 2012 21:18
Adnan Öztrak (1915 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 26 Mart 2012 14:38