IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 11:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Barış' 625 ölüm yolcusu taşıyormuş




Yunanistan’ın Girit Adası yakınlarında motoru arıza yapınca sürüklenmeye başlayan Türk gemisi ’Barış’ın kişi başı 8 bin dolara 625 kaçak göçmen taşıdığı ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İtalya'ya gitmeye çalıştığı belirtilen 625 kaçağı taşıyan Türk gemisi Barış, bölgeye gönderilen Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Super Puma helikopteri ve bir fırkateyn yardımıyla Girit'e çekiliyor. Gemideki kaçakların yaklaşık üç haftadır aç ve susuz bir şekilde Akdeniz'de dolaştırıldığı ortaya çıktı. Kaçakların İtalya'ya gitmek için kişi başı 8 bin bin dolar ödedikleri belirtildi.

Yunanistan'da yayın yapan '
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
internet sitesinin haberine göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 625 kaçağı taşıyan 'Barış' adlı Türk kuru yük gemisi, Girit Adası'nın güneydoğusunda 30 mil açıkta Lerapetra olarak bilinen bölgede arızalandı. Mekanik arızası olduğu belirtilen 75 metre uzunluğundaki gemi fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

İtalya'ya giden Kiribati bandıralı gemideki göçmenlerin ilk tespitlere göre kaçakların çoğunluğunun genç ve Suriyeli olduğu birkaç Afganistankökenli kişinin de olduğu ifade edildi. Kötü hava koşullarının, kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği açıklandı.

Geminin Girit adasına çekilmesinin ardından göçmenlerin sağlık kontrolünden geçirileceği, sağlık birimlerinin olası bir Ebola virüsü tehdidine karşı hazır bekletildiği bildirildi. Gemide göçmenlerin dışında silahlı kişilerin de olduğu öne sürüldü.

Öte yandan Yunan internet sitesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], üç haftadır Akdeniz'de aç susuz dolaştırıldıkları ileri sürülen kaçakları taşıyan geminin ambarında çekildiği ileri sürülen ve kaçakların yorgunluktan bitkin halde olduğunu gösteren bir fotoğraf yayımladı.

PERSONEL SURİYELİ SERTİFİKA 50 DOLAR

M/V BARIS isimli gemiyi Yunan TSAKOS Şirketi adına kiralayan şahısların, gemiyi teslim aldıktan sonra aynı gün, Suriyeli personel ile anlaştığı öğrenildi. Kore'den en fazla 50 dolara alınan gemici sertifikalarında ise, kaptan Ahmad Alaani ve başmühendisinin de Bahaaaldin Mohamad Shanab isimli Suriyeliler olduğu ortaya çıktı.

TÜRK ŞİRKET GEMİYİ YUNANLILARA KİRALADI

Kayıtlarda İstanbul merkezli ACT Denizcilik tarafından işletildiği belirlenen Kiribati bayraklı M/V BARIS isimli yük gemisinin aynı adreste bulunan Mediterranean Logistics Corporation mülkiyetinde görülüyor. Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklamada bulunan ACT Deniz Taşımacılık Şirketi yetkilisi Yusuf Dündar, M/V BARIS isimli geminin 1 Kasım 2014 tarihinde Bare Boat Charter olarak Yunanlı Tsakos Shipping&Trading Şirketine kiralandığını kaydederek, bu konuda gerekli hukuki başvurularının yapılacağını ifade etti.

Kaynak: Vatan

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
625, barış, taşıyormuş, yolcusu, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barış Akarsu - Kayboldum (Ölüm) Lcia A, B, C, Ç 0 14 Eylül 2014 03:15
Sherlock Holmes : Ölüm Yolcusu - Sir Arthur Conan Doyle Zen Kitap Tanıtımları 0 03 Ocak 2013 17:57
Ölüm (VOLTAİRE) | “Ölüm olmasaydı onu icat etmek zorunda kalırdık.” Kalemzede Felsefe 0 09 Nisan 2012 07:50
Hindistanda Yağan Pembe Yağmur Dünya Dışı Canlılar Taşıyormuş Hasan Haber Arşivi 1 12 Mart 2007 09:44