IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2014, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üst düzey Hamas yetkilisi İsrail'i yalanladı




Dün İsrail tarafından Kudüs'e saldırılar düzenlemeyi planladığı iddia edilen Hamas üyelerinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Yine iddialara göre gözaltına alınan 30'dan fazla Hamas üyesi Türkiye'den eğitim almıştı. Tüm bu iddialara Hamas'ın Beyrut'ta bulunan üst düzey temsilcisi Osama Hamdan'dan yalanlama geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SÜLEYMAN DİNÇER - LONDRA

Daily Sabah Londra Temsilcisi Büşra Akın Dinçer'in ulaştığı Osama Hamdan, ''Bu İsrail tarafından uydurulmuş bir hikayedir. İsrail'in bunu söylemesi büyük bir yalancılık. Türkiye'yi meselelerin içine çekmeye çalışıyor. Türkiye terör saldırılarının değil Filistin'in özgürlüğünün yanındadır'' açıklamasını yaptı.

Osama Hamdan, ''İsrail biliyor ki Gazze'ye saldırılarının ardından dünya çapında Avrupa'dan Latin Amerika'dan Filistin'e büyük bir sempati doğdu. Aynı zamanda Türkiye içinde büyük bir sempati besleniyor. Türk hükümeti resmi bir şekilde Filistin halkının haklarının arkasında duruyor'' dedi.

Osama Hamdan İsrail'in saldırı iddialarını da reddetti. Hamdan, yakalanan 30 kişinin Hamas üyesi değil, aktivist olduklarını söyledi. ''Herkes bilir ki El Kassam Tugayları hiçbir zaman işgal altındaki topraklar dışında bir saldırı düzenlememiştir.'' şeklinde konuştu.

İsrail'in İç İstihbarat Servisi Şin Bet yaptığı açıklamada gözaltına aldıkları Hamas üyelerinin kentin en büyük stadyumu Teddy ve bazı tramvay istasyonlarını bombalayacaklarını iddia etmişti. Ülkenin İç İstihbarat Servisi Şin Bet'ten yapılan açıklamaya göre, hedef alınacak yerler arasında kentin en büyük stadyumu Teddy ve bazı tramvay istasyonları da vardı.

İsrail'in Jerusalem Post gazeteside gözaltına alınan kişilerin Müslüman Kardeşler ve Hamas'ı destekleyen öğrencilerden seçildiğini yazmıştı. Gazetenin iddiasına göre, bu kişilerin askeri eğitimlerini denetleyenler ve onlara talimat verenler Hamas'ın Türkiye'deki üst düzey üyeleriydi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise operasyon nedeniyle Şin Bet'i kutlamış ve eğer saldırıları önlenmeseydi çok büyük can kayıpları yaşanacağını söylemişti.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düzey, hamas, yalanladı, yetkilisi, İsraili, üst


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'den, 30 Hamas üyesine gözaltı Seth Haber Arşivi 0 27 Kasım 2014 16:39
Hamas 'Vurduk' dedi, Büyükelçilik yalanladı yaSmin Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2014 19:14
Hamas iki İsrail askerini öldürdü Seth Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2014 20:37
İsrail ve Hamas'a ambargo çağrısı Cemalizim Haber Arşivi 0 23 Şubat 2009 12:06