IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2014, 11:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş'tan Bahçeli'ye sert tepki




HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MHP'nin Dersim ziyareti, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkı da günlerdir protesto ve gösteriler yapıyor" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ile İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Yeni Yaşam" programını hayatın her alanına uygulayacaklarını anlattı, 2015 seçim çalışmalarına değindi.

"GÜNLERDİR PROTESTO VE GÖSTERİLER YAPILIYOR"

Demirtaş, bir soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi. Bütün siyasi parti ve siyasetçilerin, Türkiye'nin her yerinde siyasi çalışma yapabileceğini dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"MHP'nin Dersim ziyareti, Başbakan'ın kışkırtması, provokasyonu üzerine Dersim'e, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için Dersim halkı da günlerdir protestolar ve gösteriler yapıyor.

Dersim halkının 37-38'de başlayan acısı, travması, yaşadığı bütün sorun ve sıkıntıları görmezden gelip, bunlara dönük, hakaretvari bir dil kullanmak, Dersim'in değerlerine, inançlarına hakaret ettikten sonra 'Ben bunu bir de Dersim'de tekrarlayacağım' demek, oradaki insanları başlı başına tahrik etmektir.

Hem Başbakan hem MHP bu konuda ortak bir çalışmayla Dersim'de provokasyon yaratmak istemişlerdir. Yoksa siyasilerin her yere gitme hakkı vardır, her yerde siyasi çalışma yapma hakkı vardır."

Dersim'in acısı üzerinden siyasi çirkinliğe son verilmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş, Dersim'de büyük bir katliam yaşandığını, bu katliamın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin parlamentosunun, hükümetinin resmi kararlarıyla gerçekleştiğini savundu.

"BU HASSASİYETE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ BEKLERDİK"

Selahattin Demirtaş, Dersim'deki katliamı kimlerin yaptığının açık olduğunu ifade ederek, "Buna rağmen bu acıyla alay etmek, hakaret etmek, üstünkörü özür dileyip siyasi çıkara, ranta dönüştürmek hiç kimsenin haddi değildir. Bizler Dersim'deki hassasiyeti anlıyoruz. Hem hükümetin hem de MHP'nin oradaki hassasiyete saygı göstermesini beklerdik" diye konuştu.

HDP, 2015 Haziran'daki genel seçime bağımsız adaylarla değil parti olarak gitmeyi hedefliyor. Partinin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş İstanbul'da kameraların karşısına geçti ve seçim vizyonlarını "yeni yaşam" sloganıyla tanıttı

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bahceliye, demirtaştan, sert, tepki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahçeli'den sert tepki: Yüreğiniz yetiyorsa. Seth Haber Arşivi 0 14 Ekim 2014 18:57
Bahçeli'den Erdoğan Kılıçdaroğlu Görüşmesine Sert Tepki N999 Haber Arşivi 1 06 Haziran 2012 23:21
Bahçeli'den MİT yasasına çok sert tepki PassioN Haber Arşivi 2 19 Şubat 2012 16:52
Bahçeli'den vicdani ret için sert tepki KarakıZ Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 15:39